Fiskedeller med kartofler og persillesovs. Hertil råkost med æbler

4 personer

Ingredienser

650 gnye kartofler
400 gfiskefars
2.5 dlcremefine 15%
2 spskmajsstivelse
2 dlvand
1 pottepersille
200 ggulerødder
2 stkæbler
0.5 stkspidskål
rapsolie
olivenolie
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 21: Fiskefars, persille, æble
  • 1

    Skrub og skyl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.

  • 2

    Varm en pande op med rapsolie og form fiskedeller med en ske. Fugt evt. håndfladen, hvis de er svære at forme. Steg fiskedellerne på begge sider til de er sprøde og gyldne.

  • 3

    Imens fiskedellerne steger: Hæld cremefine i en kasserolle og bring det i kog. Rør majsstivelsen sammen med vand i et glas og tilsæt det i sovsen under omrøring til den har den rette konsistens.

  • 4

    Skyl persillen og hak den fint. Vend persillen i sovsen og smag til med salt og peber.

  • 5

    Skræl gulerødder og æbler. Riv gulerødderne på den grove side af et rivejern. Skær æblerne i tern. Snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern. Vend det hele sammen med olivenolie, salt og peber.

  • 6

    Server de lune fiskedeller sammen med kartofler, råkost og persillesovs. Velbekomme!

Fiskedeller med kartofler og persillesovs. Hertil råkost med æbler