Fedt med grever

Ingredienser

500 gsvinefedt
200 gandefedt
1 bundttimian
150 gfedtegrever eller ristede løg
salt
peber
Evt. rester fra den brune sovs fra juleanden

Tilberedning

  • 1

    Smelt fedtet fra and og svin. Andefedtet smager bedst men er mere flydende i konsistens, så find evt. den smag og konsistens du bedst kan lide. Krydr med salt og peber og derefter køle af.

  • 2

    Riv bladende fra timiankvistene og hak eller knus fedtegrever/ristede løg let.

  • 3

    Når fedtet er ved at være kølet lidt af kan timian tilsættes og inden det sætter sig, røres fedtegrever eller ristede løg i.

  • 4

    Hvis du vil have lidt ekstra smag i fedtet varmer du en lille brun sovserest op og dækker bunden i de forme du bruger til at opbevare fedtet i.

  • 5

    Dernæst hældes fedtet ovenpå og stilles på køl eller frys.

  • 6

    Inden servering kan fedtet med fordel få lidt stuetemperatur så smager det bedre. Rør der evt. rundt inden servering så smagen er ligeligt fordelt.

Hvis du bruger frisk timian og brun sovs er der ikke ligeså lang holdbarhed som hvis det bare er rent fedt.
Fedt med grever