Fasanfilet med provencalsk pasta

4 personer

Ingredienser

4 stkfasanfilet
60 gbacon
0,5 lfløde
1 bundtoregano
1 spsktranebær
200 gbasilikum
1 stkøkologisk citron
1 spskmuskatnød
500 gpastaskruer
salt
peber
olie til stegning

Tilberedning

  • 1

    Krydr fasanfileterne med salt og peber. Steg fasanfileterne sammen med baconskiver i en høj pande med lidt olie. Lad stege i 3-4 minutter på hver side.

  • 2

    Tag baconskiverne af panden, når de er sprøde og gyldne. Tag fasanfileterne af panden og lad dem hvile.

  • 3

    Kog pasta efter anvisning på pakken, men hæld vandet fra pastaen, når der er 5 minutter tilbage.

  • 4

    Riv citronskal og muskatnød.

  • 5

    Mens pastaen koger, tilsættes fløde, oregano, tranebær, oliven, citronskal og muskatnød i en ny gryde. Lad det hele koge op og kog saucen ind til det halve.

  • 6

    Når vandet fra pastaen er hældt fra, vendes saucen sammen med pastaen og simrer videre i 5 minutter. Smag til med salt og peber.

  • 7

    Anret fasanfileterne på tallerkener sammen med provencalsk pastaret. Servér straks.

Fasanfilet med provencalsk pasta