Fantastisk fødselsdagskage

1 stk

Ingredienser

Chokoladekagebund

600 gsukker
360 gblødt smør
6 stkæg
2 tskcitronsaft
400 ghvedemel
0,5 lkærnemælk
8 spskkakaopulver
5 spskvaniljesukker
1,5 spskbagepulver
1 knivspidssalt

Peanut butter frosting

300 gsmooth peanut butter
300 gblødt smør
300 gflormelis
4 spskmælk
2 tskvaniljesukker

Pynt

hindbær eller anden frugt
krymmel

Tilberedning

Denne opskrift giver 1 brandepande chokoladekagebund, som du fx kan skære ud til en flot talkage.

Chokoladekagebund

  • 1

    Print tal-skabelonen fra hjemmesiden, klip den ud og læg til side.

  • 2

    Tænd ovnen på 180°. Find en bradepande og beklæd den med bagepapir.

  • 3

    Bland mel, kakao, flormelis, vaniljesukker, bagepulver og salt i en skål og stil til side.

  • 4

    Pisk smør og sukker til en ensartet masse. Tilsæt ét æg ad gangen. Kom herefter citronsaft og mælk ved samt de tørre ingredienser. Pisk dejen sammen og fordel den på bradepanden.

  • 5

    Bag kagen på nederste rille i 35-40 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af.

  • 6

    Når kagen er kølet helt af, læg så den printede talskabelon på kagen og skær det ud med en skarp kniv. Kageresterne kan du bruge til at lave små kagestykker, som serveres ved siden af.

Peanut butter frosting og pynt

  • 1

    Pisk alle ingredienserne til frostingen sammen ved høj hastighed til den samler sig. Kom frostingen i en sprøjtepose og lav små toppe af frosting på kagen.

  • 2

    Pynt kagen med krymmel, hindbær og eventuel anden kagepynt efter eget valg.

  • 3

    Opbevar kagen køligt, men ikke på køl, indtil den skal serveres.

Fantastisk fødselsdagskage