Fantastisk fødselsdagskage
1 stk
Ingredienser
Chokoladekagebund
600 g | sukker |
360 g | blødt smør |
6 stk | æg |
2 tsk | citronsaft |
400 g | hvedemel |
0,5 l | kærnemælk |
8 spsk | kakaopulver |
5 spsk | vaniljesukker |
1,5 spsk | bagepulver |
1 knivspids | salt |
Peanut butter frosting
300 g | smooth peanut butter |
300 g | blødt smør |
300 g | flormelis |
4 spsk | mælk |
2 tsk | vaniljesukker |
Pynt
hindbær eller anden frugt | |
krymmel |
Tilberedning
Chokoladekagebund
- 1
Print tal-skabelonen fra hjemmesiden, klip den ud og læg til side.
- 2
Tænd ovnen på 180°. Find en bradepande og beklæd den med bagepapir.
- 3
Bland mel, kakao, flormelis, vaniljesukker, bagepulver og salt i en skål og stil til side.
- 4
Pisk smør og sukker til en ensartet masse. Tilsæt ét æg ad gangen. Kom herefter citronsaft og mælk ved samt de tørre ingredienser. Pisk dejen sammen og fordel den på bradepanden.
- 5
Bag kagen på nederste rille i 35-40 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af.
- 6
Når kagen er kølet helt af, læg så den printede talskabelon på kagen og skær det ud med en skarp kniv. Kageresterne kan du bruge til at lave små kagestykker, som serveres ved siden af.
Peanut butter frosting og pynt
- 1
Pisk alle ingredienserne til frostingen sammen ved høj hastighed til den samler sig. Kom frostingen i en sprøjtepose og lav små toppe af frosting på kagen.
- 2
Pynt kagen med krymmel, hindbær og eventuel anden kagepynt efter eget valg.
- 3
Opbevar kagen køligt, men ikke på køl, indtil den skal serveres.