Fantastisk fødselsdagskage
Ingredienser
Chokoladekagebund
600 g | sukker |
360 g | blødt smør |
6 stk | æg |
2 tsk | citronsaft |
400 g | hvedemel |
0,5 l | mælk. gerne kærnemælk |
8 spsk | kakaopulver |
5 spsk | vaniljesukker |
1,5 spsk | bagepulver |
1 knivspids | salt |
Peanutbutter frosting
300 g | smooth peanutbutter |
300 g | blødt smør |
300 g | flormelis |
4 spsk | mælk |
2 tsk | vaniljesukker |
Topping
hindbær eller anden frugt | |
krymmel |
Tilberedning
Sådan gør du
- 1
Print tal-skabelonen fra hjemmesiden, klip den ud og læg til side.
- 2
Tænd ovnen på 180°. Find en bradepande og beklæd den med bagepapir.
Lav så kagen
- 1
Bland mel, kakao, flormelis, vaniljesukker, bagepulver og salt i en skål og stil til side.
- 2
Pisk smør og sukker til en ensartet masse. Tilsæt 1 æg ad gangen. Kom herefter citronsaft og mælk ved samt de tørre ingredienser. Pisk dejen sammen og fordel den på bradepanden.
- 3
Bag kagen på nederste rille i 35-40 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af.
- 4
Når kagen er kølet helt af læg så 1-tallet på den og skær det ud med en skarp kniv. Kageresterne kan du bruge til at lave små stykker af som serveres ved siden af.
- 5
Pisk alle ingredienserne til frostingen sammen ved høj hastighed til den samler sig.
- 6
Kom frostingen i en sprøjtepose og lav små toppe af frosting på kagen.
- 7
Pynt herefter med krymmel, hindbær og eventuel anden kagepynt efter valg.
- 8
Opbevar kagen køligt, men ikke på køl, indtil den skal serveres.