Fantastisk fødselsdagskage

Ingredienser

Chokoladekagebund

600 gsukker
360 gblødt smør
6 stkæg
2 tskcitronsaft
400 ghvedemel
0,5 lmælk. gerne kærnemælk
8 spskkakaopulver
5 spskvaniljesukker
1,5 spskbagepulver
1 knivspidssalt

Peanutbutter frosting

300 gsmooth peanutbutter
300 gblødt smør
300 gflormelis
4 spskmælk
2 tskvaniljesukker

Topping

hindbær eller anden frugt
krymmel

Tilberedning

Denne opskrift giver 1 brandepande chokoladekagebund, som du fx kan skære ud til en flot talkage.

Sådan gør du

  • 1

    Print tal-skabelonen fra hjemmesiden, klip den ud og læg til side.

  • 2

    Tænd ovnen på 180°. Find en bradepande og beklæd den med bagepapir.

Lav så kagen

  • 1

    Bland mel, kakao, flormelis, vaniljesukker, bagepulver og salt i en skål og stil til side.

  • 2

    Pisk smør og sukker til en ensartet masse. Tilsæt 1 æg ad gangen. Kom herefter citronsaft og mælk ved samt de tørre ingredienser. Pisk dejen sammen og fordel den på bradepanden.

  • 3

    Bag kagen på nederste rille i 35-40 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af.

  • 4

    Når kagen er kølet helt af læg så 1-tallet på den og skær det ud med en skarp kniv. Kageresterne kan du bruge til at lave små stykker af som serveres ved siden af.

  • 5

    Pisk alle ingredienserne til frostingen sammen ved høj hastighed til den samler sig.

  • 6

    Kom frostingen i en sprøjtepose og lav små toppe af frosting på kagen.

  • 7

    Pynt herefter med krymmel, hindbær og eventuel anden kagepynt efter valg.

  • 8

    Opbevar kagen køligt, men ikke på køl, indtil den skal serveres.

Fantastisk fødselsdagskage