Entrecote med cremet svampewhiskysauce
4 personer
Ingredienser
Entrecote
4 stk | entrecote |
smør til stegning | |
olivenolie til stegning |
Svampewhiskysauce
250 g | svampe |
100 g | bacon |
1 fed | hvidløg |
5 dl | whisky |
1 dl | hønsefond |
25 dl | piskefløde |
salt | |
peber |
Tilberedning
Entrecote
- 1
Krydr bøfferne godt med salt og peber.
- 2
Varm en god klat smør og en god sjat olie i en pande. Steg bøfferne i 3-5 min på hver side og lad dem trække på en varm tallerken, mens du laver svampewhiskysaucen.
Svampewhiskysauce
- 1
Rens svampene og skær dem evt. i mindre stykker. Skær bacon i tern, hak skalotteløg og hvidløgsfed.
- 2
Kom bacon på panden, du har stegt bøfferne i. Når det begynder at tage farve, tilsættes skalotteløg og hvidløg. Steg til løgene bliver klare og tilsæt svampene. Rist svampene og krydr med salt og peber.
- 3
Sluk for emhætten. Hæld så whiskyen i panden. Sæt ild til, så whiskyen flamberer svampene. Når spritten er brændt af, tilsættes hønsefond og fløde.
- 4
Kog saucen ind ved høj varme, til den har den rette cremede konsistens. Smag til med salt og peber.