Entrecote med cremet svampewhiskysauce

4 personer

Ingredienser

Entrecote

4 stkentrecote
smør til stegning
olivenolie til stegning

Svampewhiskysauce

250 gsvampe
100 gbacon
1 fedhvidløg
5 dlwhisky
1 dlhønsefond
25 dlpiskefløde
salt
peber

Tilberedning

Entrecote med cremet svampewhiskysauce kan serveres med bagte rodfrugter.

Entrecote

  • 1

    Krydr bøfferne godt med salt og peber.

  • 2

    Varm en god klat smør og en god sjat olie i en pande. Steg bøfferne i 3-5 min på hver side og lad dem trække på en varm tallerken, mens du laver svampewhiskysaucen.

Svampewhiskysauce

  • 1

    Rens svampene og skær dem evt. i mindre stykker. Skær bacon i tern, hak skalotteløg og hvidløgsfed.

  • 2

    Kom bacon på panden, du har stegt bøfferne i. Når det begynder at tage farve, tilsættes skalotteløg og hvidløg. Steg til løgene bliver klare og tilsæt svampene. Rist svampene og krydr med salt og peber.

  • 3

    Sluk for emhætten. Hæld så whiskyen i panden. Sæt ild til, så whiskyen flamberer svampene. Når spritten er brændt af, tilsættes hønsefond og fløde.

  • 4

    Kog saucen ind ved høj varme, til den har den rette cremede konsistens. Smag til med salt og peber.

Entrecote med cremet svampewhiskysauce