Entrecote med bearnaise og grove fritter

4 personer

Ingredienser

4 stkentrecote

Grove fritter

400 gbagekartoffel
Olie eller kokosfedt til friture
groft salt

Bearnaise

3 stkpasteuriseret æggeblomme
0,25 stkcitron
0,5 tskgroft salt
12 kvisteestragon
1 stkskalotteløg
3 spskhvidvinseddike
200 gusaltet smør

Tilbehør

Blandet grøn salat

Tilberedning

Grove fritter

  • 1

    Skræl og skær kartoflerne i grove stave. Giv dem et lille opkog i vand i 30 sekunder.

  • 2

    Dup dem tørre og frituresteg dem i hed olie evt. ad et par omgange. Drys dem med salt. De kan varmes i ovnen, inden de skal serveres.

Bearnaise

  • 1

    Hak skalotteløg fint.

  • 2

    Pisk æggeblommerne seje med salt og citron over vandbad.

  • 3

    Kog estragon, hakket skalotteløg og eddike op. Tag det af vamen og lad trække. Si det - der bliver ca. 1 spsk.

  • 4

    Kom 1-2 spsk. vand og den krydrede eddike i æggeblommerne og rør smeltet smør i dråbevis under omrøring, men pas på det ikke bliver for varmt. Det må ikke koge.

Entrecote

  • 1

    Drys bøfferne med salt og lad dem trække i 15-20 min.

  • 2

    Krydr bøfferne med peber og steg dem 3-4 minutter på hver side.

  • 3

    Lad dem evt. trække 5 minutter inden de serveres med bearnaisen, de varme fritter og en grøn salat.

Entrecote med bearnaise og grove fritter