Entrecote med bearnaise og grove fritter
4 personer
Ingredienser
4 stk | entrecote |
Grove fritter
400 g | bagekartoffel |
Olie eller kokosfedt til friture | |
groft salt |
Bearnaise
3 stk | pasteuriseret æggeblomme |
0,25 stk | citron |
0,5 tsk | groft salt |
12 kviste | estragon |
1 stk | skalotteløg |
3 spsk | hvidvinseddike |
200 g | usaltet smør |
Tilbehør
Blandet grøn salat |
Tilberedning
Grove fritter
- 1
Skræl og skær kartoflerne i grove stave. Giv dem et lille opkog i vand i 30 sekunder.
- 2
Dup dem tørre og frituresteg dem i hed olie evt. ad et par omgange. Drys dem med salt. De kan varmes i ovnen, inden de skal serveres.
Bearnaise
- 1
Hak skalotteløg fint.
- 2
Pisk æggeblommerne seje med salt og citron over vandbad.
- 3
Kog estragon, hakket skalotteløg og eddike op. Tag det af vamen og lad trække. Si det - der bliver ca. 1 spsk.
- 4
Kom 1-2 spsk. vand og den krydrede eddike i æggeblommerne og rør smeltet smør i dråbevis under omrøring, men pas på det ikke bliver for varmt. Det må ikke koge.
Entrecote
- 1
Drys bøfferne med salt og lad dem trække i 15-20 min.
- 2
Krydr bøfferne med peber og steg dem 3-4 minutter på hver side.
- 3
Lad dem evt. trække 5 minutter inden de serveres med bearnaisen, de varme fritter og en grøn salat.