Entrecote med bagt kartoffel og chili/hvidløgssmør
4 personer
Ingredienser
4 stk | entrecote bøf |
4 stk | bagekartoffel |
0,5 tsk | ingefær |
1 fed | hvidløg |
1 stk | chilifrugt |
50 g | smør |
1 pakke | bacon i skiver |
salt | |
peber |
Chili/hvidløgssmør
100 g | smør |
1 stk | rødløg |
0,25 stk | chillifrugt |
1 spsk | olivenolie |
1 spsk | dijonsennep |
1 spsk | kapers |
2 fed | hvidløg |
0,5 bundt | persille |
0,5 bundt | basilikum |
Tilberedning
- 1
Hak ingefær og flæk den hele chili. Bagekartoflerne halveres og ridses i det hvide.
- 2
Gnid kartoflerne i olivenolie og fordel ingefær på kartoflerne.
- 3
Læg kartoflerne i et fad med den hvide side nedad. De flækkede hvidløg lægges ned i fadet sammen med chili og timian samt skiver af bacon.
- 4
Læg smørklatter ud på kartoflerne og krydr med salt og peber.
- 5
Kartoflerne sættes i ovnen i 20 minutter ved 200°.
- 6
Efter 20 minutter vendes kartoflerne om og sættes i ovnen igen i 20 minutter. Hvis du bruger meget store bagekartofler, skal de have længere tid i ovnen.
- 7
Tilbered i mellemtiden chili/hvidløgssmørret.
- 8
Når kartoflerne er ved at være færdige, steges entrecote bøfferne på grillen på begge sider og efter egen smag.
- 9
Fordel chili/hvidløgssmør på kartoflerne og bøfferne og servér straks.
Chili/hvidløgssmør
- 1
Hak rødløg, og hak chili uden kerner fint.
- 2
Rør sammen med alle øvrige ingredienser til chili/hvidløgssmør og stil det herefter køligt.