Entrecote med bagt kartoffel og chili/hvidløgssmør
4 personer
Ingredienser
| 4 stk | entrecote |
| 4 stk | bagekartoffel |
| 0.5 tsk | ingefær |
| 1 fed | hvidløg |
| 1 stk | chilifrugt |
| 50 g | smør |
| 1 pakke | bacon i skiver |
| salt | |
| peber |
Chili/hvidløgssmør
| 100 g | smør |
| 1 stk | rødløg |
| 0.25 stk | chillifrugt |
| 1 spsk | olivenolie |
| 1 spsk | dijonsennep |
| 1 spsk | kapers |
| 2 fed | hvidløg |
| 0.5 bundt | persille |
| 0.5 bundt | basilikum |
Tilberedning
Bagt kartoffel
- 1
Hak ingefær og flæk den hele chili. Halvér bagekartoflerne og ridse i det hvide.
- 2
Gnid kartoflerne i olivenolie og fordel ingefær på kartoflerne.
- 3
Læg kartoflerne i et fad med den hvide side nedad. De flækkede hvidløg lægges ned i fadet sammen med chili og timian samt skiver af bacon.
- 4
Læg smørklatter ud på kartoflerne og krydr med salt og peber.
- 5
Kartoflerne sættes i ovnen i 20 minutter ved 200°. Efter 20 minutter vendes kartoflerne om og sættes i ovnen igen i 20 minutter. Hvis du bruger meget store bagekartofler, skal de have længere tid i ovnen.
Chili/hvidløgssmør
- 1
Hak rødløg, og hak chili uden kerner fint.
- 2
Rør sammen med alle øvrige ingredienser til chili/hvidløgssmør og stil det herefter køligt.
Entrecote
- 1
Når kartoflerne er ved at være færdige, steges entrecote bøfferne på grillen på begge sider og efter egen smag.
- 2
Fordel chili/hvidløgssmør på kartoflerne og bøfferne og servér straks.
