Entrecote med bagt kartoffel og chili/hvidløgssmør

4 personer

Ingredienser

4 stkentrecote bøf
4 stkbagekartoffel
0,5 tskingefær
1 fedhvidløg
1 stkchilifrugt
50 gsmør
1 pakkebacon i skiver
salt
peber

Chili/hvidløgssmør

100 gsmør
1 stkrødløg
0,25 stkchillifrugt
1 spskolivenolie
1 spskdijonsennep
1 spskkapers
2 fedhvidløg
0,5 bundtpersille
0,5 bundtbasilikum

Tilberedning

  • 1

    Hak ingefær og flæk den hele chili. Bagekartoflerne halveres og ridses i det hvide.

  • 2

    Gnid kartoflerne i olivenolie og fordel ingefær på kartoflerne.

  • 3

    Læg kartoflerne i et fad med den hvide side nedad. De flækkede hvidløg lægges ned i fadet sammen med chili og timian samt skiver af bacon.

  • 4

    Læg smørklatter ud på kartoflerne og krydr med salt og peber.

  • 5

    Kartoflerne sættes i ovnen i 20 minutter ved 200°.

  • 6

    Efter 20 minutter vendes kartoflerne om og sættes i ovnen igen i 20 minutter. Hvis du bruger meget store bagekartofler, skal de have længere tid i ovnen.

  • 7

    Tilbered i mellemtiden chili/hvidløgssmørret.

  • 8

    Når kartoflerne er ved at være færdige, steges entrecote bøfferne på grillen på begge sider og efter egen smag.

  • 9

    Fordel chili/hvidløgssmør på kartoflerne og bøfferne og servér straks.

Chili/hvidløgssmør

  • 1

    Hak rødløg, og hak chili uden kerner fint.

  • 2

    Rør sammen med alle øvrige ingredienser til chili/hvidløgssmør og stil det herefter køligt.

Tip: Servér gerne en grøn salat til.
Entrecote med bagt kartoffel og chili/hvidløgssmør