Dyreragout
4 personer
Ingredienser
400 g | dyrekød i tern |
30 g | smør |
1 stk | løg |
2 fed | hvidløg |
2 spsk | mel |
10 stk | enebær |
2,5 dl | rødvin |
2 stk | laurbærblade |
1 stængel | timian |
1 spsk | sennep |
salt | |
peber | |
200 g | champignon |
1 dl | piskefløde |
Tilberedning
- 1
Dyrekødet brunes godt i smørret, hvorefter det tages op og krydres med salt og peber.
- 2
Svits derefter de hakkede løg og hvidløg klare og drys melet over og rør til det er opsuget.
- 3
Hæld rødvinen på og giv det et kort opkog.
- 4
Tilsæt derefter sennep som røres ud, bouillon og krydderier. Knus enebærene.
- 5
Læg kødet tilbage i gryden og kog ragouten 20 minutter.
- 6
Tilsæt fløden og lad retten koge videre i 10-20 min. til kødet er mørt.
- 7
Svits svampene på en pande og kom dem i ragouten.
Tilbehør
- 1
Serveres med en grov kartoffel/sellerimos og syltede tranebær.
God appetit!