Dyreragout
4 personer
Ingredienser
400 g | dyrekød i tern |
30 g | smør |
1 stk | løg |
2 fed | hvidløg |
2 spsk | mel |
10 stk | enebær |
2,5 dl | rødvin |
2 stk | laurbærblade |
1 stængel | timian |
1 spsk | sennep |
salt | |
peber | |
200 g | champignon |
1 dl | piskefløde |
Tilberedning
- 1
Brun dyrekødet i smør, hvorefter det tages op og krydres med salt og peber.
- 2
Hak løg og hvidløg. Svits løg og hvidløg klare og drys mel over. Rør til det er opsuget. Hæld rødvin på og giv det et kort opkog.
- 3
Tilsæt sennep, bouillon og krydderier og rør godt sammen. Knus enebærene.
- 4
Læg kødet tilbage i gryden og kog ragouten i 20 minutter.
- 5
Tilsæt fløde og lad retten koge videre i 10-20 min., til kødet er mørt.
- 6
Skyl, rens og tør svampe. Svits svampene på en pande og kom dem i ragouten.
- 7
Servér med en grov kartoffel/sellerimos og syltede tranebær.