Dyreragout

4 personer

Ingredienser

400 gdyrekød i tern
30 gsmør
1 stkløg
2 fedhvidløg
2 spskmel
10 stkenebær
2,5 dlrødvin
2 stklaurbærblade
1 stængeltimian
1 spsksennep
salt
peber
200 gchampignon
1 dlpiskefløde

Tilberedning

  • 1

    Brun dyrekødet i smør, hvorefter det tages op og krydres med salt og peber.

  • 2

    Hak løg og hvidløg. Svits løg og hvidløg klare og drys mel over. Rør til det er opsuget. Hæld rødvin på og giv det et kort opkog.

  • 3

    Tilsæt sennep, bouillon og krydderier og rør godt sammen. Knus enebærene.

  • 4

    Læg kødet tilbage i gryden og kog ragouten i 20 minutter.

  • 5

    Tilsæt fløde og lad retten koge videre i 10-20 min., til kødet er mørt.

  • 6

    Skyl, rens og tør svampe. Svits svampene på en pande og kom dem i ragouten.

  • 7

    Servér med en grov kartoffel/sellerimos og syltede tranebær.

Dyreragout