Dyreragout

4 personer

Ingredienser

400 gdyrekød i tern
30 gsmør
1 stkløg
2 fedhvidløg
2 spskmel
10 stkenebær
2,5 dlrødvin
2 stklaurbærblade
1 stængeltimian
1 spsksennep
salt
peber
200 gchampignon
1 dlpiskefløde

Tilberedning

  • 1

    Dyrekødet brunes godt i smørret, hvorefter det tages op og krydres med salt og peber.

  • 2

    Svits derefter de hakkede løg og hvidløg klare og drys melet over og rør til det er opsuget.

  • 3

    Hæld rødvinen på og giv det et kort opkog.

  • 4

    Tilsæt derefter sennep som røres ud, bouillon og krydderier. Knus enebærene.

  • 5

    Læg kødet tilbage i gryden og kog ragouten 20 minutter.

  • 6

    Tilsæt fløden og lad retten koge videre i 10-20 min. til kødet er mørt.

  • 7

    Svits svampene på en pande og kom dem i ragouten.

Tilbehør

  • 1

    Serveres med en grov kartoffel/sellerimos og syltede tranebær.

God appetit!
Dyreragout