Drengerøvsgryde - Diabetesforeningens version
4 personer
Ingredienser
400 g | ungkvæg i tern |
2 spsk | olie |
4 stk | løg |
4 stk | gulerødder |
2 bakker | champignon |
125 g | mager bacon, f.eks. kalkunbacon |
200 g | cocktailpølser med nøglehulsmærket |
1 stk | rød peberfrugt |
1 dåse | flåede tomater |
1 spsk | tomatpuré |
2 stk | tomater |
2 spsk | dijon sennep |
4 spsk | paprika |
1 spsk | sambal oelek |
1 l | hønsebouillon |
1 bundt | frisk basilikum |
1 bakke | cherrytomater |
0,5 l | madlavningsfløde 8% |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Snit løg, skær gulerødder i skiver, rens champignon, skær rød peber i store tern og tomater i både.
- 2
Tag en tykbundet gryde, tilsæt olie, og varm gryden op.
- 3
Tilsæt kødet sammen med paprika, og lad det brune godt af. Tilsæt derefter halvdelen af baconen, og steg det hele godt igennem.
- 4
Tilsæt løg, peberfrugt og gulerødder og lad det simre med. Tilsæt halvdelen af champignon, og gem den anden halvdel til senere. Lad det hele stege videre i 5-10 minutter.
- 5
Tilsæt tomater og dijon sennep, og rør rundt. Tilsæt sambal oelek, flåede tomater og tomatpuré, og rør det hele sammen. Tilsæt hønsebouillon. Lad retten koge op og skru herefter ned og lad den simre i en halv time.
- 6
Tilsæt fløde, og lad retten simre videre i yderligere en halv time.
- 7
Varm en pande op med lidt olie og sauter cocktailpølser, resten af bacon og champignon.
- 8
Hæld pølseblandingen på toppen af drengerøvsgryden sammen med cherrytomater og champignon, top med basilikumblade og server med det valgte tilbehør. Server straks.