Dhal med raita og ris

4 personer

Ingredienser

4 stkløg
4 fedhvidløg
2 tskspidskommen
2 tskstødt koriander
frisk ingefær, revet
2 knivspidserstødt nelliker
1 stkæble, revet
200 grøde linser, tørrede
5 dlvand med grøntsagsbouillion
2 spsktomatpuré
1 dåseflåede tomater
1 dåsekokosmælk
260 gbrune ris
75 gsoltørret tomat
rød chili efter smag
salt
1 spskrapsolie
3 dlgræsk yoghurt
1 stkagurk
1 tskspidskommen
1 bundtmynte

Tilberedning

Dhal

  • 1

    Skræl løg og hvidløg og skær i små tern.

  • 2

    Kom rapsolie i en stor gryde og sauter langsomt løg og hvidløg.

  • 3

    Når løgene begynder at blive klare, tilsæt da tomatpuré, spidskommen, koriander, revet ingefær, rød chili og nelliker. Lad det stege i 2 minutter ved middel varme.

  • 4

    Kom herefter grøntsagsbouillion, flåede tomater, kokosmælk samt røde linser i. Lad det koge sammen i 15-20 minutter eller indtil de røde linser er kogt møre.

  • 5

    Smag dhalen til med det revede æble, salt, drænede kikærter og soltørret tomater.

Brune ris

  • 1

    Skyl risene godt.

  • 2

    Brug forholdene 1 del ris til 2 dele vand og salt.

  • 3

    Kog de brune ris i 30 minutter og lad dem trække under låg i yderligere 15 minutter.

Raita

  • 1

    Riv agurken på den grove side på et rivejern. Salt den revede agurk med lidt salt. Når agurken begynder at smide væske, dræn da væsken fra.

  • 2

    Snit mynten fint.

  • 3

    Rør græsk yoghurt op med spidskommen, mynte og agurken. Smag gerne raitaen til for at se om den skal have lidt mere salt

Tip: opskriften kan med fordel laves i en stor produktion og fryses i mindre portioner. Så kan den serveres på dage hvor tiden er knap.
Dhal med raita og ris