Dhal med raita og ris
4 personer
Ingredienser
| 4 stk | løg |
| 4 fed | hvidløg |
| 2 tsk | spidskommen |
| 2 tsk | stødt koriander |
| frisk ingefær, revet | |
| 2 knivspidser | stødt nelliker |
| 1 stk | æble, revet |
| 200 g | røde linser, tørrede |
| 5 dl | vand med grøntsagsbouillion |
| 2 spsk | tomatpuré |
| 1 dåse | flåede tomater |
| 1 dåse | kokosmælk |
| 260 g | brune ris |
| 75 g | soltørret tomat |
| rød chili efter smag | |
| salt | |
| 1 spsk | rapsolie |
| 3 dl | græsk yoghurt |
| 1 stk | agurk |
| 1 tsk | spidskommen |
| 1 bundt | mynte |
Tilberedning
Dhal
- 1
Skræl løg og hvidløg og skær i små tern.
- 2
Kom rapsolie i en stor gryde og sauter langsomt løg og hvidløg.
- 3
Når løgene begynder at blive klare, tilsæt da tomatpuré, spidskommen, koriander, revet ingefær, rød chili og nelliker. Lad det stege i 2 minutter ved middel varme.
- 4
Kom herefter grøntsagsbouillion, flåede tomater, kokosmælk samt røde linser i. Lad det koge sammen i 15-20 minutter eller indtil de røde linser er kogt møre.
- 5
Smag dhalen til med det revede æble, salt, drænede kikærter og soltørret tomater.
Brune ris
- 1
Skyl risene godt.
- 2
Brug forholdene 1 del ris til 2 dele vand og salt.
- 3
Kog de brune ris i 30 minutter og lad dem trække under låg i yderligere 15 minutter.
Raita
- 1
Riv agurken på den grove side på et rivejern. Salt den revede agurk med lidt salt. Når agurken begynder at smide væske, dræn da væsken fra.
- 2
Snit mynten fint.
- 3
Rør græsk yoghurt op med spidskommen, mynte og agurken. Smag gerne raitaen til for at se om den skal have lidt mere salt
