Dåvildt grydesteg i fløde med druer og svampe
Ingredienser
500 g | grydesteg af dåvildt |
5 dl | piskefløde |
250 g | grønne druer uden sten |
250 g | blandede svampe |
1 glas | cognac |
smør | |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Brun grydestegen i smør og krydr med salt og peber. Skru ned og steg den færdig i gryden i ca. 45 min. Stik i stegen - saften som kommer ud, skal være helt klar.
- 2
Kog stegeskyen af med piskefløde.
- 3
Skyl, rens og tør svampe. Rist svampene på en tør pande. Tilsæt druerne og flambér til sidst med cognac.
- 4
Kom svampe og drueblandingen i saucen og smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. Ønsker man en brun sauce, kan lidt kulør tilsættes.
- 5
Skær kødet i skiver. Servér med saucen til og evt. med æble-pærekompot og små ristede kartofler eller smørstegte aspargeskartofler og syltede tyttebær.