Dåvildt grydesteg i fløde med druer og svampe

Ingredienser

500 ggrydesteg af dåvildt
5 dlpiskefløde
250 ggrønne druer uden sten
250 gblandede svampe
1 glascognac
smør
salt
peber

Tilberedning

  • 1

    Brun grydestegen i smør og krydr med salt og peber. Skru ned og steg den færdig i gryden i ca. 45 min. Stik i stegen - saften som kommer ud, skal være helt klar.

  • 2

    Kog stegeskyen af med piskefløde.

  • 3

    Skyl, rens og tør svampe. Rist svampene på en tør pande. Tilsæt druerne og flambér til sidst med cognac.

  • 4

    Kom svampe og drueblandingen i saucen og smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. Ønsker man en brun sauce, kan lidt kulør tilsættes.

  • 5

    Skær kødet i skiver. Servér med saucen til og evt. med æble-pærekompot og små ristede kartofler eller smørstegte aspargeskartofler og syltede tyttebær.

Dåvildt grydesteg i fløde med druer og svampe