Dansk mørbrad med pebersauce og aspargeskartofler

4 personer

Ingredienser

600-800 gdansk oksemørbrad, afpudset
450 gasparges kartofler
200 gbønner
5 stkskalotteløg
1 stkcitron
1 pottekørvel
rødvinssauce
Balsamico glace
salt
1 spskdijonsennep
Smagsneutral olie
4 spsksmør
4-8 kvistefrisk timian

Evt.

20 gSyltede grønne peberkorn

Tilberedning

Denne ret er en del af nytårsmenu 2.

Kartofler

  • 1

    Kog kartoflerne i en gryde med rigeligt vand og salt.

  • 2

    Når kartoflerne er lige akkurat møre, tages de op ad vandet og skindet pilles forsigtigt af med en skarp kniv.

  • 3

    Inden servering, vendes kartoflerne i lidt smeltet smør og hakket persille

Dansk mørbrad

  • 1

    Tip: Du kan med fordel stege kødet på panden inden gæsterne kommer, MEN vente med at komme det i ovnen til 30-40 min inden hovedretten skal serverres.

  • 2

    Forvarm ovnen til 170°C.

  • 3

    Tag den afpudsede mørbrad og drys med fint salt.

  • 4

    Steg mørbraden af på en varm pande med lidt olie og afslut med lidt friske timiankviste og smør på panden.

  • 5

    Kom mørbraden i et lille fad og steg den færdig i ovnen i 15-25 minutter. Bemærk at stegetiden varierer meget fra ovn til ovn. Og i forhold til tykkelsen på din mørbrad.

Bønner

  • 1

    Nip enderne af bønnerne.

  • 2

    Steg bønnerne på en varm pande med lidt smagsneutral olie, afslut med smør, salt og halvdelen af de snittede skalotteløg.

  • 3

    Når bønnerne er færdige (de skal stadig have bid), rives der lidt citronskal udover – bland godt.

Sauce

  • 1

    Tip: Saucen kan laves klar om eftermiddagen. Den lunes op og serveres varm.

  • 2

    Skær skalotteløg i små tern.

  • 3

    Kom de snittede skalotteløg, dijonsennep, et par kviste timian og rødvinssaucen i en gryde og lad det hele stege 1-2 minutter, uden at det får farve.

  • 4

    Kom balsamico glace og rødvinssauce ved og lad koge ind i ca 10 min.

  • 5

    Hvis du vil lave en pebersauce, tilføj nu knuste, syltede grønne peberkorn i saucen. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber.

Ved anretning: Pynt tallerkenerne af med lidt kørvel. Hvis du ikke har syltede grønne peberkorn kan de også lave en pebersauce med sort peber i stedet. Der krydrer du blot saucen til sidst, MEN her skal der ikke lige så meget peber til.
Dansk mørbrad med pebersauce og aspargeskartofler