Cuvette med lun rødbedesalat

4 personer

Ingredienser

1 stkcuvettesteg
4 stkrødbede
2 spskhonning
1 dlbalsamico
1 dlvand
1 poserucolasalat
frisk peberrod
salt
peber

Tilberedning

  • 1

    Brun cuvetten i lidt olie på panden og krydr med salt og peber.

  • 2

    Læg cuvetten i et ildfast fad og steg i ovnen i 25 minutter ved 200°. Tag herefter cuvetten ud og lad hvile i 15-25 minutter. Optimal hviletid for kød, der har været i ovnen, er den samme tid som stegetiden i ovnen. På den måde bliver kødet mest saftigt.

  • 3

    Mens kødet er i ovnen, skrælles rødbeder og skæres i store stave. Sautér i en gryde i et par minutter. Tilsæt honning, vand og balsamico samt salt og peber. Skru ned for varmen og lad væsken reducere. Tilsæt herefter lidt peberrod efter smag.

  • 4

    Når kødet har hvilet, skæres det i skiver og anrettes på et fad.

  • 5

    Vend en pose rucola ned i rødbedesalaten. Vend det forsigtigt rundt og servér straks.

Cuvette med lun rødbedesalat