Cuvette med lun rødbedesalat
4 personer
Ingredienser
1 stk | cuvettesteg |
4 stk | rødbede |
2 spsk | honning |
1 dl | balsamico |
1 dl | vand |
1 pose | rucolasalat |
frisk peberrod | |
salt | |
peber |
Tilberedning
Tip: Optimal hviletid for kød, der har været i ovnen, er den samme tid som stegetiden i ovnen. På den måde bliver kødet mest saftigt.
- 1
Cuvetten brunes af på panden i lidt olie og krydres med salt og peber.
- 2
Læg cuvetten i ovnen i ildfast fad i 25 minutter ved 200 grader. Tages herefter ud og hviler i 15-25 minutter.
- 3
Mens kødet er i ovnen, skrælles rødbeder og skæres i store stave.
- 4
Sauteres i en gryde i et par minutter, tilsæt honning, vand og balsamico samt salt og peber. Skru ned for varmen og lad væsken reducere. Tilsæt herefter lidt peberrod efter smag.
- 5
Når kødet har hvilet, skæres det i skiver og anrettes på et fad.
- 6
Vend en bakke rucola ned i rødbede salaten.
- 7
Vendes forsigtigt rundt og serveres straks.