Cuvette med lun rødbedesalat
4 personer
Ingredienser
| 1 stk | cuvettesteg |
| 4 stk | rødbede |
| 2 spsk | honning |
| 1 dl | balsamico |
| 1 dl | vand |
| 1 pose | rucolasalat |
| frisk peberrod | |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
- 1
Brun cuvetten i lidt olie på panden og krydr med salt og peber.
- 2
Læg cuvetten i et ildfast fad og steg i ovnen i 25 minutter ved 200°. Tag herefter cuvetten ud og lad hvile i 15-25 minutter. Optimal hviletid for kød, der har været i ovnen, er den samme tid som stegetiden i ovnen. På den måde bliver kødet mest saftigt.
- 3
Mens kødet er i ovnen, skrælles rødbeder og skæres i store stave. Sautér i en gryde i et par minutter. Tilsæt honning, vand og balsamico samt salt og peber. Skru ned for varmen og lad væsken reducere. Tilsæt herefter lidt peberrod efter smag.
- 4
Når kødet har hvilet, skæres det i skiver og anrettes på et fad.
- 5
Vend en pose rucola ned i rødbedesalaten. Vend det forsigtigt rundt og servér straks.
