Cuvette med græskar, skalotteløg, jordskokker og rødvinssauce
4 personer
Ingredienser
| 850 g | cuvette |
| 2 spsk | smagsneutral olie |
| 4 fed | hvidløg |
| 2 kviste | timian, hakket |
| 1 stk | øko citron |
| 1 stk | græskar |
| koldt fløde | |
| 500 g | jordskokker |
| 8 stk | skalotteløg |
| 2 spsk | smør |
| 1 tsk | honning |
| 1 pose | balsamico glace |
| 500 glas | rødvinssauce |
| smagsneutral olie | |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
- 1
Skræl græskar og skør i grove tern. Kom græskartern i en gryde og hæld vand på så det lige dækker. Salt vandet let. Bring gryden i kog og kog græskarternene møre.
- 2
Dræn fri for kogelage og blend græskarternene helt cremet med en stavblender. Tilsæt lidt fløde undervejs for en helt cremet konsistens. Smag cremen til med lidt salt og citronsaft.
- 3
Tag cuvetten ud af køleskabet 30-60 minutter før stegning og forvarm ovnen til 160° (varmluft). Dup den tør og drys med salt.
- 4
Kom lidt olie på en pande og varm den godt op. Brun cuvetten godt af på panden (ca 1-2 minutter på hver side).
- 5
Kom cuvetten i et ovnfast fad. Steg den i ovnen i 20-30 minutter (den skal have en kernetemperatur på ca 55-57° C). Tag cuvetten ud af ovnen og dæk den med folie. Lad den hvile 15 minutter før den skæres.
- 6
Skrub (ikke skræl) jordskokkerne og halver dem (eller skær i kvarte, hvis de er store).
- 7
Kom lidt olie, smør, begge hvidløg, hakket timian og jordskokker (med skærefladen nedad) på en pande. Tænd for middelhøj varme og lad jordskokkerne blive gyldne og møre. Det tager cirka 15-20 minutter. Smag til med salt og sort peber.
- 8
Skær top og lidt af bunden af skalotteløgene og halver dem på langs. Kom lidt olie, smør og honning på en pande og steg skalotteløgene ved middelvarme indtil de bliver gyldne (cirka 5 minutter). I det sidste minut, kommes halvdelen af balsamicoglacen på panden og steges med.
- 9
Varm rødvinssaucen op. Smag den gerne til med lidt balsamicoglace – evt lidt frisk citronskal og mere salt.
- 10
Ved servering anrettes græskarpure, stegte jordskokker og løg, samt skiver af cuvetten. Hæld sauce på lige inden servering.
