Culotte med kartoffel/pastinakmos og svampe

4 personer

Ingredienser

Culotte

1 stkculottesteg
olie
salt
peber

Kartoffel/pastinakmos

6 stkbagekartofler
3 stkpastinak
0,5 lmælk
125 gsmør
0,5 stkmuskatnød
salt
peber

Tilbehør

1 bakkechampignon
4 stkskalotteløg
0,5 bundttimian
olie til stegning
salt
peber

Tilberedning

Culotte

  • 1

    Krydr culotten med salt og peber. Læg culotten med fedtsiden nedad i et ildfast fad med lidt olie i bunden.

  • 2

    Sæt fadet i den ene side i en 200° forvarmet ovn. Lad stege i 15 minutter.

  • 3

    Tag fadet ud af ovnen og vend culotten om. Sæt fadet tilbage i ovnen og lad igen stege i 15 minutter.

  • 4

    Tag culotten ud af ovnen og over på et bræt. Lad kødet hvile i 30 minutter. Når kødet har hvilet i 30 minutter, skæres det ud i tynde skiver.

Kartoffel/pastinakmos

  • 1

    Skræl kartofler og pastinakker. Skær dem ud i grove stykker.

  • 2

    Sæt en gryde over med vand sammen med kartoffel og pastinakker. Kog pastinakker og kartofler møre og uden salt.

  • 3

    Varm mælk og smør i en gryde.

  • 4

    Mos kartoflerne og pastinakkerne. Tilsæt revet muskatnød og den lune mælkeblanding. Hæld lidt i ad gangen under omrøring, til du får den ønskede konsistens.

  • 5

    Smag til med salt og peber. Lad mosen stå i gryden med låg på, så den holder sig varm.

Tilbehør

  • 1

    Rens champignon. Hak løg fint og timian groft.

  • 2

    Varm en pande op til middel varme og lynsteg halvdelen af champignon sammen med løg og timian. Gem lidt timian til pynt.

  • 3

    Den anden halvdel af champignon skal skæres ud i tynde skiver og bruges til pynt.

  • 4

    Anret kød, kartoffel- og pastinakmos og svampeblanding på tallerkener og serveres straks.

Culotte med kartoffel/pastinakmos og svampe