Culotte med kartoffel/pastinakmos og svampe
4 personer
Ingredienser
Culotte
1 stk | culottesteg |
olie | |
salt | |
peber |
Kartoffel/pastinakmos
6 stk | bagekartofler |
3 stk | pastinak |
0,5 l | mælk |
125 g | smør |
0,5 stk | muskatnød |
salt | |
peber |
Tilbehør
1 bakke | champignon |
4 stk | skalotteløg |
0,5 bundt | timian |
olie til stegning | |
salt | |
peber |
Tilberedning
Culotte
- 1
Krydr culotten med salt og peber. Læg culotten med fedtsiden nedad i et ildfast fad med lidt olie i bunden.
- 2
Sæt fadet i den ene side i en 200° forvarmet ovn. Lad stege i 15 minutter.
- 3
Tag fadet ud af ovnen og vend culotten om. Sæt fadet tilbage i ovnen og lad igen stege i 15 minutter.
- 4
Tag culotten ud af ovnen og over på et bræt. Lad kødet hvile i 30 minutter. Når kødet har hvilet i 30 minutter, skæres det ud i tynde skiver.
Kartoffel/pastinakmos
- 1
Skræl kartofler og pastinakker. Skær dem ud i grove stykker.
- 2
Sæt en gryde over med vand sammen med kartoffel og pastinakker. Kog pastinakker og kartofler møre og uden salt.
- 3
Varm mælk og smør i en gryde.
- 4
Mos kartoflerne og pastinakkerne. Tilsæt revet muskatnød og den lune mælkeblanding. Hæld lidt i ad gangen under omrøring, til du får den ønskede konsistens.
- 5
Smag til med salt og peber. Lad mosen stå i gryden med låg på, så den holder sig varm.
Tilbehør
- 1
Rens champignon. Hak løg fint og timian groft.
- 2
Varm en pande op til middel varme og lynsteg halvdelen af champignon sammen med løg og timian. Gem lidt timian til pynt.
- 3
Den anden halvdel af champignon skal skæres ud i tynde skiver og bruges til pynt.
- 4
Anret kød, kartoffel- og pastinakmos og svampeblanding på tallerkener og serveres straks.