Culotte med kartoffel/pastinakmos og svampe
4 personer
Ingredienser
Culotte
| 1 stk | culottesteg | 
| olie | |
| salt | |
| peber | 
Kartoffel/pastinakmos
| 6 stk | bagekartofler | 
| 3 stk | pastinak | 
| 0.5 l | mælk | 
| 125 g | smør | 
| 0.5 stk | muskatnød | 
| salt | |
| peber | 
Tilbehør
| 1 bakke | champignon | 
| 4 stk | løg, evt. skalotteløg | 
| 0.5 bundt | timian | 
| olie til stegning | |
| salt | |
| peber | 
Tilberedning
Culotte
- 1Krydr culotten med salt og peber. Læg culotten med fedtsiden nedad i et ildfast fad med lidt olie i bunden. 
- 2Sæt fadet i den ene side i en 200° forvarmet ovn. Lad stege i 15 minutter. 
- 3Tag fadet ud af ovnen og vend culotten om. Sæt fadet tilbage i ovnen og lad igen stege i 15 minutter. 
- 4Tag culotten ud af ovnen og over på et bræt. Lad kødet hvile i 30 minutter. Når kødet har hvilet i 30 minutter, skæres det ud i tynde skiver. 
Kartoffel/pastinakmos
- 1Skræl kartofler og pastinakker. Skær dem ud i grove stykker. 
- 2Sæt en gryde over med vand sammen med kartoffel og pastinakker. Kog pastinakker og kartofler møre og uden salt. 
- 3Varm mælk og smør i en gryde. 
- 4Mos kartoflerne og pastinakkerne. Tilsæt revet muskatnød og den lune mælkeblanding. Hæld lidt i ad gangen under omrøring, til du får den ønskede konsistens. 
- 5Smag til med salt og peber. Lad mosen stå i gryden med låg på, så den holder sig varm. 
Tilbehør
- 1Rens champignon. Hak løg fint og timian groft. 
- 2Varm en pande op til middel varme og lynsteg halvdelen af champignon sammen med løg og timian. Gem lidt timian til pynt. 
- 3Den anden halvdel af champignon skal skæres ud i tynde skiver og bruges til pynt. 
- 4Anret kød, kartoffel- og pastinakmos og svampeblanding på tallerkener og serveres straks. 
