Cremet fiskelasagne med hytteost og pesto

4 personer

Ingredienser

50 gSmør
2 spskHvedemel
4 dlMælk
200 gHytteost
2 fedHvidløg
2 dåserHakkede tomater med krydderi
1 terningGrøntsagsbouillon
250 gFrossen spinat
500 gMørksej filet
130 gGrøn pesto
400 gFuldkornslasagneplader
100 gTapas ost
3 stkÆbler
200 gSnack gulerødder
Revet muskatnød
Olivenolie
Salt
Peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 47: Mørksejfilet, æble, tapas ost, snackgulerødder, hytteost og smør.
  • 1

    Smelt smørret i en gryde ved jævn varme. Når det er bruset af tilsættes hvedemelet. Pisk godt i et par minutter så det ikke brænder på. Det er vigtigt, at mel og smør lige får godt med varme i et par minutter, men ikke tager farve.

  • 2

    Tilsæt nu mælken lidt efter lidt mens du pisker kraftigt, så der ikke kommer klumper i saucen. Når al mælken er brugt, tilsætter du hytteost og smager til med salt, peber og lidt revet eller stødt muskatnød efter smag. Tag saucen af varmen og brug den senere, når lasagnen skal samles.

  • 3

    Hak hvidløg fint og steg det i lidt olivenolie i en stor dyb pande eller en gryde. Tilsæt hakkede tomater, smuldret bouillonterning og frossen spinat. Rør godt og lad det hele simre i 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.

  • 4

    Skær fisken i små tern og krydr med salt og peber. Fordel nu tomatsauce, den hjemmelavet mornaysauce, pesto og fisk i tre til fire lag med lasagneplader imellem.

  • 5

    Riv tapasosten på den grove side af et rivejern og fordel den på toppen af lasagnen. Bag lasagnen i ovnen i 30-35 minutter til den er smukt gylden på toppen, fisken er gennemstegt og lasagnepladerne møre.

  • 6

    Skyl æblerne og skær dem i både og server den lækre lasagne med snackgulerødder og æbler.

TIP: Opskriften er til to dage - gem halvdelen af lasagnen til i morgen.
Cremet fiskelasagne med hytteost og pesto