Couscoussalat, hvidløgsflutes og kold avocadocreme
4 personer
Ingredienser
5 dl | kogende vand |
250 g | couscous |
350 g | hvidløgsflute med fuldkorn |
75 g | saltede mandler |
75 g | dadler |
1 stk | rød peberfrugt |
1 potte | persille |
1 stk | økologisk citron |
200 g | avocado i tern |
0,5 dl | koldt vand |
1 fed | hvidløg |
salt | |
peber | |
olivenolie |
Tilberedning
- 1
Opvarm ovnen til 200° varmluft. Kog vandet til couscousen.
- 2
Hæld det kogende vand over couscousen i en gryde. Tilsæt lidt salt, rør rundt og lad det trække under låg i ca. 5 minutter.
- 3
Bag hvidløgsflutene efter anvisningen på pakken.
- 4
Hak mandlerne groft og skær dadlerne i mindre stykker. Bruger du dadler med sten, så husk at tage dem ud. Skyl peberfrugten, fjern kernehuset og skær den i tern. Skyl persillen og hak den fint.
- 5
Bland couscousen med mandler, dadler, peberfrugt og persille. Smag til med lidt olivenolie, citronsaft, salt og peber. Riv også gerne lidt citronskal, hvis du bruger øko-citroner.
- 6
Blend avocadoternene med det kolde vand og hvidløget i en minihakker eller med en stavblender. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.
- 7
Server couscoussalaten med de lune hvidløgsflutes og avocadocremen. Velbekomme!