Couscous med oksekød, aubergine, squash, porrer og røde bønner

Ingredienser

Oksekød

400 ghakket oksekød
1 stkporre
1 stkaubergine
1 stksquash
4 fedhvidløg
1 dåserøde bønner
2 spskkarry
2 spskpaprika
2 spskdijonsennep

Couscous

200 gcouscous
1 stkmynteblad
4 stksnackpeber
1 dlsesamolie
tahin
1 stkbouillonterning
3 dlvand

Tilberedning

Tip: I stedet for tahin, kan der bruges sesamolie. Oksekødet kan sagtens erstattes med eksempelvis lammekød.

Oksekød

  • 1

    Bring en liter vand i kog med lidt salt og dijonsennep.

  • 2

    Oksekødet svitses på en varm pande. Tilsæt karry, paprika, salt og peber og rør godt rundt.

  • 3

    Skær porrer og hvidløg i skiver og aubergine og squash i tern.

  • 4

    Tilsæt hvidløg, squash, porrer, løg og aubergine samt de røde, drænede bønner.

  • 5

    Tilsæt vandet fra gryden og lad det hele simre videre i 5 minutter. Tilsæt evt. tahin og skru ned for varmen og rør rundt i retten.

Couscous

  • 1

    Opløs bouillonterning i vand. Tilsæt sesamolie og tahin.

  • 2

    Hæld halvdelen af væden over couscousen og lad det stå et øjeblik.

  • 3

    Hæld derefter langsomt resten af væden over couscousen og tilsæt finthakket mynte og snackpeber i tynde skiver og lad det hele stå og samle sig et lunt sted i 10 minutter.

  • 4

    Server couscousblandingen sammen med kødet.

Couscous med oksekød, aubergine, squash, porrer og røde bønner