Couscous med oksekød, aubergine, squash, porrer og røde bønner
Ingredienser
Oksekød
400 g | hakket oksekød |
1 stk | porre |
1 stk | aubergine |
1 stk | squash |
4 fed | hvidløg |
1 dåse | røde bønner |
2 spsk | karry |
2 spsk | paprika |
2 spsk | dijonsennep |
Couscous
200 g | couscous |
1 stk | mynteblad |
4 stk | snackpeber |
1 dl | sesamolie |
tahin | |
1 stk | bouillonterning |
3 dl | vand |
Tilberedning
Oksekød
- 1
Bring en liter vand i kog med lidt salt og dijonsennep.
- 2
Oksekødet svitses på en varm pande. Tilsæt karry, paprika, salt og peber og rør godt rundt.
- 3
Skær porrer og hvidløg i skiver og aubergine og squash i tern.
- 4
Tilsæt hvidløg, squash, porrer, løg og aubergine samt de røde, drænede bønner.
- 5
Tilsæt vandet fra gryden og lad det hele simre videre i 5 minutter. Tilsæt evt. tahin og skru ned for varmen og rør rundt i retten.
Couscous
- 1
Opløs bouillonterning i vand. Tilsæt sesamolie og tahin.
- 2
Hæld halvdelen af væden over couscousen og lad det stå et øjeblik.
- 3
Hæld derefter langsomt resten af væden over couscousen og tilsæt finthakket mynte og snackpeber i tynde skiver og lad det hele stå og samle sig et lunt sted i 10 minutter.
- 4
Server couscousblandingen sammen med kødet.