Couscous med oksekød, aubergine, squash, porrer og røde bønner
4 personer
Ingredienser
Oksekød
| 400 g | hakket oksekød |
| 1 stk | porre |
| 1 stk | aubergine |
| 1 stk | squash |
| 4 fed | hvidløg |
| 1 dåse | røde bønner |
| 2 spsk | karry |
| 2 spsk | paprika |
| 2 spsk | dijon sennep |
Couscous
| 200 g | couscous |
| 1 stk | mynteblad |
| 4 stk | snackpeber |
| 1 dl | sesamolie |
| 1 spsk | tahin |
| 1 stk | bouillonterning |
| 3 dl | vand |
Tilberedning
Oksekød
- 1
Bring en liter vand i kog med lidt salt og dijon sennep.
- 2
Skær porrer og hvidløg i skiver samt aubergine og squash i tern. Dræn bønner.
- 3
Svits oksekødet på en varm pande. Tilsæt karry, paprika, salt og peber og rør godt rundt.
- 4
Tilsæt hvidløg, squash, porrer, løg og aubergine samt de røde, drænede bønner.
- 5
Tilsæt vandet fra gryden og lad det hele simre videre i 5 minutter. Tilsæt evt. tahin. Skru ned for varmen og rør rundt i retten.
Couscous
- 1
Opløs bouillonterning i vand. Tilsæt sesamolie og tahin.
- 2
Hæld halvdelen af væden over couscousen og lad det stå et øjeblik. Hæld derefter langsomt resten af væden over couscousen.
- 3
Tilsæt finthakket mynte og snackpeber i tynde skiver og lad det hele stå og samle sig et lunt sted i 10 minutter.
- 4
Server couscousblandingen sammen med kødet.
