Couscous, bagt græskar & peberfrugtcreme

4 personer

Ingredienser

200 gmandler
2 stkHokkaido græskar
100 ggræskarkerner
300 ggrov couscous
5 stkrøde peberfrugter
helt hvidløg
Smagsneutral olie
Sort peber
2 stksmå potter persille
2 stkcitroner, skal & saft
salt

Tilberedning

  • 1

    Forvarm ovnen til 215°.

  • 2

    Skyl begge Hokkaido græskar og peberfrugterne.

  • 3

    Kog letsaltet vand op og hæld over couscousen – lad det trække færdigt, mens resten af retten tilberedes.

  • 4

    Kom hele peberfrugter, Hokkaido græskar og hvidløget på en bageplade beklædt med bagepapir – dryp lidt olie. Bag hvidløg og peberfrugterne i 15 minutter og tag dem ud. Lad Hokkaido græskarne bage videre i yderligere 15 minutter til de er helt møre.

  • 5

    Mens grøntsagerne er i ovnen, rist mandler og græskarkerner let gyldne på en tør pande.

  • 6

    Når peberfrugterne og hvidløget er bagt møre, fjernes kernehuset og toppen fra peberfrugten samt skallen fra hvidløget – blend sammen med salt og citronsaft, samt halvdelen af de ristede mandler og græskarkerner – cremen behøver ikke være glat.

  • 7

    Snit persillen fint.

  • 8

    Når begge Hokkaido græskar er møre, tages de ud af ovnen – lad dem evt. køle lidt af før de skæres i. Skær top og bund af græskarne – halver og fjern alle kernerne – skær det ene græskar i tern – og det andet i halvmåner.

  • 9

    Vend couscous sammen med peberfrugtscremen, den hakkede persille og ternene af græskar – smag til med citronskal/saft og salt.

  • 10

    Server halvmånerne af græskar sammen med salaten, ristede mandler/græskarkerner, persille & masser af groft sort peber samt citronskal på toppen.

Tips: For en “spicy” udgave af peberfrugtscremen kan der bages 1-2 røde chilier med, afhængigt af styrken. Mandler/græskarkerner kan sagtens udskiftes med andet.
Couscous, bagt græskar & peberfrugtcreme