Couscous, bagt græskar & peberfrugtcreme
4 personer
Ingredienser
200 g | mandler |
2 stk | Hokkaido græskar |
100 g | græskarkerner |
300 g | grov couscous |
5 stk | røde peberfrugter |
helt hvidløg | |
Smagsneutral olie | |
Sort peber | |
2 stk | små potter persille |
2 stk | citroner, skal & saft |
salt |
Tilberedning
- 1
Forvarm ovnen til 215°.
- 2
Skyl begge Hokkaido græskar og peberfrugterne.
- 3
Kog letsaltet vand op og hæld over couscousen – lad det trække færdigt, mens resten af retten tilberedes.
- 4
Kom hele peberfrugter, Hokkaido græskar og hvidløget på en bageplade beklædt med bagepapir – dryp lidt olie. Bag hvidløg og peberfrugterne i 15 minutter og tag dem ud. Lad Hokkaido græskarne bage videre i yderligere 15 minutter til de er helt møre.
- 5
Mens grøntsagerne er i ovnen, rist mandler og græskarkerner let gyldne på en tør pande.
- 6
Når peberfrugterne og hvidløget er bagt møre, fjernes kernehuset og toppen fra peberfrugten samt skallen fra hvidløget – blend sammen med salt og citronsaft, samt halvdelen af de ristede mandler og græskarkerner – cremen behøver ikke være glat.
- 7
Snit persillen fint.
- 8
Når begge Hokkaido græskar er møre, tages de ud af ovnen – lad dem evt. køle lidt af før de skæres i. Skær top og bund af græskarne – halver og fjern alle kernerne – skær det ene græskar i tern – og det andet i halvmåner.
- 9
Vend couscous sammen med peberfrugtscremen, den hakkede persille og ternene af græskar – smag til med citronskal/saft og salt.
- 10
Server halvmånerne af græskar sammen med salaten, ristede mandler/græskarkerner, persille & masser af groft sort peber samt citronskal på toppen.
