Cornflakes kylling på spyd med sweet chili dip
4 personer
Ingredienser
kylling
2 stk | kyllingebryst |
0,5 spsk | karry |
0,5 spsk | paprika |
0,5 stk | citron |
2,5 spsk | mel |
2 stk | æg |
125 g | cornflakes |
0,5 l | olivenolie |
Sweet chili dip
0,5 flaske | sweet chili sauce |
0,5 spsk | sojasauce |
0,5 spsk | østerssauce |
1 stk | lime |
0,5 spsk | karry |
0,5 bundt | forårsløg |
0,5 stk | rødløg |
salt | |
peber |
Tilberedning
Tip: Læg ikke for mange spyd af gangen i gryden, så koger de bare. Giv dem hellere en tur i en varm ovn alle sammen til sidst, så du kan nyde kampen.
- 1
Kyllingen skæres i skiver og vendes med karry og paprika. Krydres med salt og peber og trækker i en times tid. I mellemtiden laves dippen.
- 2
Skær forårsløg i tynde skiver og hak rødløg.
- 3
Bland sweet chili med soja, østerssauce, saft og skal fra lime og karry.
- 4
Tilsæt herefter forårsløg og rødløg. Lad det trække i en time.
- 5
Varm olien op i en høj gryde.
- 6
Vend kødet i mel og sæt det på spyd.
- 7
Dyp dem derefter i æg som er pisket sammen med skal og saft fra en citron. Til sidst vendes de i let knuste cornflakes.
- 8
Derefter dyppes kødet i varm olie til de er gyldenbrune (ca. 5-7 minutter).
- 9
Læg spyddene på køkkenrulle, drys med lidt salt og servér straks.