Confiterede andelår med dukkah

4 personer

Ingredienser

4 stkconfiterede andelår
50 gdukkah
8 stkrødløg
5 fedhvidløg
1 spskrødvins eddike
450 gpasta, gerne linguine
1 pottepersille
65 gparmesan
2 stkøkologiske citroner
40 gristede hasselnødder
Olivenolie
Salt
Sort peber

Tilberedning

Tag gerne andelårene ud af køleskabet en times tid inden, du begynder at lave mad så kan de nå at få lidt temperatur.
  • 1

    Skræl rødløg og skær dem ud i tynde skiver. Når alle rødløg er skåret ud, varmes en gryde op med 3-4 spsk olivenolie og rødløgene kommes i med et nip salt.

  • 2

    Forvarm ovnen til 200°C varmluft. Hvis andelårene er dækket af andefedt, fjernes det meste af dette. Andelårene kommes i et ildfast fad (evt med lidt bagepapir i bunden).

  • 3

    Tilbered løgene i 30-40 minutter indtil de får konsistens som en løgkompot – husk at rør i løgene jævnligt! Du kan med fordel tilføje et skvæt vand, hvis de begynder at sætte sig i bunden af gryden. Når du er halvvejs med tilberedningen af løgene, kommes andelårene i ovnen – de skal have 17-23 minutter, alt afhængigt af ovnen – de er færdige, når skindet er sprødt.

  • 4

    Når rødløgene er ved at være tilberedte, rives hvidløgsfeddene i og sauteres i cirka 5 minutter. Kom herefter rødvinseddike i og rør rundt.

  • 5

    Imens rødløgene tilberedes på komfuret, sættes en passende gryde med vand og salt over, til at koge pasta - følg anvisningen på lige netop den pasta du anvender for korrekt kogetid. Gem lidt af kogevandet til den færdige ret.

  • 6

    Når andelårene er sprøde, tages de ud af ovnen. Lad dem køle af et par minutter, og pluk herefter kødet fra benet.

  • 7

    Skyl persillen og hak den fint og riv parmesanen.

  • 8

    Vend pasta, rødløg og parmesan sammen. Tilføj gerne noget af kogevandet fra pastaen for at røre det homogent. Lige før servering vendes persille og stykkerne af det confiterede and i pastaen. Afslut med dukkah og ristede, grovhakket hasselnødder.

Confiterede andelår med dukkah