Confiterede andelår med dukkah
4 personer
Ingredienser
4 stk | confiterede andelår |
50 g | dukkah |
8 stk | rødløg |
5 fed | hvidløg |
1 spsk | rødvins eddike |
450 g | pasta, gerne linguine |
1 potte | persille |
65 g | parmesan |
2 stk | økologiske citroner |
40 g | ristede hasselnødder |
Olivenolie | |
Salt | |
Sort peber |
Tilberedning
- 1
Skræl rødløg og skær dem ud i tynde skiver. Når alle rødløg er skåret ud, varmes en gryde op med 3-4 spsk olivenolie og rødløgene kommes i med et nip salt.
- 2
Forvarm ovnen til 200°C varmluft. Hvis andelårene er dækket af andefedt, fjernes det meste af dette. Andelårene kommes i et ildfast fad (evt med lidt bagepapir i bunden).
- 3
Tilbered løgene i 30-40 minutter indtil de får konsistens som en løgkompot – husk at rør i løgene jævnligt! Du kan med fordel tilføje et skvæt vand, hvis de begynder at sætte sig i bunden af gryden. Når du er halvvejs med tilberedningen af løgene, kommes andelårene i ovnen – de skal have 17-23 minutter, alt afhængigt af ovnen – de er færdige, når skindet er sprødt.
- 4
Når rødløgene er ved at være tilberedte, rives hvidløgsfeddene i og sauteres i cirka 5 minutter. Kom herefter rødvinseddike i og rør rundt.
- 5
Imens rødløgene tilberedes på komfuret, sættes en passende gryde med vand og salt over, til at koge pasta - følg anvisningen på lige netop den pasta du anvender for korrekt kogetid. Gem lidt af kogevandet til den færdige ret.
- 6
Når andelårene er sprøde, tages de ud af ovnen. Lad dem køle af et par minutter, og pluk herefter kødet fra benet.
- 7
Skyl persillen og hak den fint og riv parmesanen.
- 8
Vend pasta, rødløg og parmesan sammen. Tilføj gerne noget af kogevandet fra pastaen for at røre det homogent. Lige før servering vendes persille og stykkerne af det confiterede and i pastaen. Afslut med dukkah og ristede, grovhakket hasselnødder.
