Clafoutis med blåbær og luftig hvid chokoladecreme med citron
6 personer
Ingredienser
Hvid chokoladecreme
100 g | hvid chokolade |
4 dl | piskefløde |
skal fra citron |
Clafoutis med blåbær
50 g | mel |
100 g | sukker + sukker til tærtefad |
4 stk | æg |
2.5 dl | sødmælk |
1 g | fint salt |
250 g | frossen blåbær |
25 g | smør + ekstra smør til smørelse af tærtefad |
Tilberedning
Chokoladecreme (start dagen forinden)
- 1
Hak den hvide chokolade i mindre stykker, og kom stykkerne i en skål.
- 2
Varm fløden op til kogepunktet i en gryde, og hæld den over chokoladen. Riv citronskallen, og kom det over chokoladen. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
- 3
(Hvis ikke du kan lave den dagen forinden, skal chokoladefløden på køl i mindst 3 timer inden den piskes klar til servering).
- 4
Køl af, og stil chokoladefløden på køl i mindst et par timer. Chokoladefløden kan også med fordel laves dagen før din middag.
- 5
Før servering piskes fløden til en let og luftig flødeskum.
Clafoutis-dejen
- 1
Tænd ovnen på 200° varmluft.
- 2
Sukker, mel og salt røres godt sammen, hvorefter æggene piskes. Mælken hældes i, og det hele piskes godt sammen til en masse uden klumper. Smørret smeltes og hældes i dejen.
- 3
Smør dernæst et ildfast tærtefad og drys det med sukker.
- 4
Tag blåbærrene frem og brug en sigte til at dræne dem fri for væde. Fordel dem i det smurte fad og hæld clafoutis-dejen i tærtefadet.
- 5
Bag tærten i en forvarmet ovn på 200° i cirka 20 til 25 minutter, indtil den er gylden på toppen. Den kan bages længere, hvis dejen ikke har sat sig helt endnu, men hold øje med den.
- 6
Server din clafoutis lun med den piskede chokoladecreme til.
