Clafoutis med blåbær og luftig hvid chokoladecreme med citron

6 personer

Ingredienser

Hvid chokoladecreme

100 ghvid chokolade
4 dlpiskefløde
skal fra citron

Clafoutis med blåbær

50 gmel
100 gsukker + sukker til tærtefad
4 stkæg
2.5 dlsødmælk
1 gfint salt
250 gfrossen blåbær
25 gsmør + ekstra smør til smørelse af tærtefad

Tilberedning

TIP: Det er en god ide at lave chokoladecremen dagen inden din middag, da den skal køle ned. Derudover, skal du huske at tage dine frosne blåbær ud af fryseren to timer før du skal i gang med claufoutis-dej. Dejen skal bages i forvarmet ovn på 200° varmluft.

Chokoladecreme (start dagen forinden)

  • 1

    Hak den hvide chokolade i mindre stykker, og kom stykkerne i en skål.

  • 2

    Varm fløden op til kogepunktet i en gryde, og hæld den over chokoladen. Riv citronskallen, og kom det over chokoladen. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.

  • 3

    (Hvis ikke du kan lave den dagen forinden, skal chokoladefløden på køl i mindst 3 timer inden den piskes klar til servering).

  • 4

    Køl af, og stil chokoladefløden på køl i mindst et par timer. Chokoladefløden kan også med fordel laves dagen før din middag.

  • 5

    Før servering piskes fløden til en let og luftig flødeskum.

Clafoutis-dejen

  • 1

    Tænd ovnen på 200° varmluft.

  • 2

    Sukker, mel og salt røres godt sammen, hvorefter æggene piskes. Mælken hældes i, og det hele piskes godt sammen til en masse uden klumper. Smørret smeltes og hældes i dejen.

  • 3

    Smør dernæst et ildfast tærtefad og drys det med sukker.

  • 4

    Tag blåbærrene frem og brug en sigte til at dræne dem fri for væde. Fordel dem i det smurte fad og hæld clafoutis-dejen i tærtefadet.

  • 5

    Bag tærten i en forvarmet ovn på 200° i cirka 20 til 25 minutter, indtil den er gylden på toppen. Den kan bages længere, hvis dejen ikke har sat sig helt endnu, men hold øje med den.

  • 6

    Server din clafoutis lun med den piskede chokoladecreme til.

Clafoutis med blåbær og luftig hvid chokoladecreme med citron