Citrus/urteflæskesteg med spinatsalat

8 personer

Ingredienser

Flæskesteg

1 stkFriland flæskesteg (ca. 1,4 kg)
Citronskal fra ½ økologisk citron
0,5 håndfuldfrisk rosmarin
0,5 håndfuldfrisk salvie
2 fedhvidløg
2 spskolivenolie
2 tskgroft salt
Friskkværnet peber

Spinatsalat

8 spskolivenolie
4 spskbalsamicoeddike
2 fedhvidløg
500 gsmå tomater
100 gmandler
150 gfrisk spinat
1 tsksalt
Friskkværnet peber

Tilberedning

Tip: Server evt. flæskestegen med ovnbagte kartofler.
  • 1

    Riv skallen fra den halve citron. Hak hvidløg, rosmarin og salvie og bland det med den revne citron skal, salt, olivenolie og peber.

  • 2

    Gnid stegen godt med blandingen, også på undersiden. Sørg for at komme godt ned mellem alle svær.

  • 3

    Sæt stegen på en bradepande, så sværen ligger så jævnt som muligt. Brug evt. stanniol til at understøtte den, hvor den er lavest.

  • 4

    Steg flæskestegen i 1 time og 15 minutter ved 200° eller til stegen har en centrumtemperatur på 60°.

  • 5

    Bland olivenolie, balsamicoeddike og knust hvidløg, salt og peber. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.

  • 6

    Bland halvdelen af dressingen med tomaterne og hæld dem i et stort fad.

  • 7

    Bag tomaterne ved 150° i 45 minutter.

  • 8

    Hak mandlerne groft og rist dem kort på panden i lidt olie.

  • 9

    Skyl spinatbladene, tør dem godt og fordel dem i et fladt fad. Fordel de bagte tomater ovenpå og hæld resten af dressingen over. Drys til sidst mandlerne på salaten.

Citrus/urteflæskesteg med spinatsalat