Citronmåne med citronglasur
12 stk
Ingredienser
120 g | smør, stuetemperatur |
135 g | sukker |
0.5 stang | vaniljestang |
2 stk | æg, str M/L |
2 stk | citroner (skallen) |
120 g | hvedemel |
1 tsk | bagepulver |
2.5 spsk | citronsaft |
1 knivspids | salt |
Citronglasur
120 g | flormelis |
Gul farve | |
Citronsaft |
Tilberedning
- 1
Forvarm ovnen til 185° C varmluft.
- 2
Del vaniljestangen på langs & skrab kornene ud. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret.
- 3
Pisk det stuetemperede smør, sukker, vanilje & citronskal lyst og luftigt. Det tager 4-6 minutter ved middel hastighed.
- 4
Pisk æggene i, et ad gangen til massen lige netop samler sig.
- 5
Bland hvedemel, bagepulver & salt sammen. Vend halvdelen af melet forsigtigt i de våde ingredienser og tilføj citronsaft. Tilsæt den resterende del af melet & rør homogent. Undgå at piske for meget af luften ud af dejen.
- 6
Smør en springform/kageform med lidt fedtstof & kom dejen i.
- 7
Bag citronmånen i 15-20 minutter. Stik gerne en lille træpind eller kniv i løbende for at tjekke om kagen er færdig, er der stadig rå dej på, skal kagen have lidt mere.
- 8
Lad citronmånen køle helt af.
- 9
Pisk flormelis sammen med citronsaft og gul farve, indtil ønsket konsistens. Den må ikke være for flydende.
- 10
Hæld glasuren over den afkølede kage, og afslut med lidt friskrevet citronskal. Lad glasuren “tørre” i cirka 30 minutter, inden den skæres i.
