Citronmåne med citronglasur

12 stk

Ingredienser

120 gsmør, stuetemperatur
135 gsukker
0.5 stangvaniljestang
2 stkæg, str M/L
2 stkcitroner (skallen)
120 ghvedemel
1 tskbagepulver
2.5 spskcitronsaft
1 knivspidssalt

Citronglasur

120 gflormelis
Gul farve
Citronsaft

Tilberedning

  • 1

    Forvarm ovnen til 185° C varmluft.

  • 2

    Del vaniljestangen på langs & skrab kornene ud. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret.

  • 3

    Pisk det stuetemperede smør, sukker, vanilje & citronskal lyst og luftigt. Det tager 4-6 minutter ved middel hastighed.

  • 4

    Pisk æggene i, et ad gangen til massen lige netop samler sig.

  • 5

    Bland hvedemel, bagepulver & salt sammen. Vend halvdelen af melet forsigtigt i de våde ingredienser og tilføj citronsaft. Tilsæt den resterende del af melet & rør homogent. Undgå at piske for meget af luften ud af dejen.

  • 6

    Smør en springform/kageform med lidt fedtstof & kom dejen i.

  • 7

    Bag citronmånen i 15-20 minutter. Stik gerne en lille træpind eller kniv i løbende for at tjekke om kagen er færdig, er der stadig rå dej på, skal kagen have lidt mere.

  • 8

    Lad citronmånen køle helt af.

  • 9

    Pisk flormelis sammen med citronsaft og gul farve, indtil ønsket konsistens. Den må ikke være for flydende.

  • 10

    Hæld glasuren over den afkølede kage, og afslut med lidt friskrevet citronskal. Lad glasuren “tørre” i cirka 30 minutter, inden den skæres i.

Citronmåne med citronglasur