Citronmåne med citronglasur
12 stk
Ingredienser
| 120 g | smør, stuetemperatur | 
| 135 g | sukker | 
| 0.5 stang | vaniljestang | 
| 2 stk | æg, str M/L | 
| 2 stk | citroner (skallen) | 
| 120 g | hvedemel | 
| 1 tsk | bagepulver | 
| 2.5 spsk | citronsaft | 
| 1 knivspids | salt | 
Citronglasur
| 120 g | flormelis | 
| Gul farve | |
| Citronsaft | 
Tilberedning
- 1
Forvarm ovnen til 185° C varmluft.
 - 2
Del vaniljestangen på langs & skrab kornene ud. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret.
 - 3
Pisk det stuetemperede smør, sukker, vanilje & citronskal lyst og luftigt. Det tager 4-6 minutter ved middel hastighed.
 - 4
Pisk æggene i, et ad gangen til massen lige netop samler sig.
 - 5
Bland hvedemel, bagepulver & salt sammen. Vend halvdelen af melet forsigtigt i de våde ingredienser og tilføj citronsaft. Tilsæt den resterende del af melet & rør homogent. Undgå at piske for meget af luften ud af dejen.
 - 6
Smør en springform/kageform med lidt fedtstof & kom dejen i.
 - 7
Bag citronmånen i 15-20 minutter. Stik gerne en lille træpind eller kniv i løbende for at tjekke om kagen er færdig, er der stadig rå dej på, skal kagen have lidt mere.
 - 8
Lad citronmånen køle helt af.
 - 9
Pisk flormelis sammen med citronsaft og gul farve, indtil ønsket konsistens. Den må ikke være for flydende.
 - 10
Hæld glasuren over den afkølede kage, og afslut med lidt friskrevet citronskal. Lad glasuren “tørre” i cirka 30 minutter, inden den skæres i.
 
