Citronlaks med pasta vendt i grønkålspesto

4 personer

Ingredienser

Citronlaks

4 stklaksefilet
1 stkøkologisk citron
1 stkløg
3 spskolie
5 dlmadlavningsfløde
salt
peber

Grønkålspesto

225 ggrønkål
30 gparmesan
75 ggræskarkerner
2 fedhvidløg
2 dlolivenolie
salt
peber

Tilbehør

500 gfrisk pasta

Tilberedning

Grønkålspesto

  • 1

    Opvarm grønkålen som anvist på pakken. Sigt vandet fra og pres det sidste væske ud af grønkålen. Lad køle af.

  • 2

    Riv parmesan. Blend grønkål sammen med de resterende ingredienser til grønkålspestoen. Smag til med salt og peber.

Citronlaks

  • 1

    Riv citronskal. Hak løg fint. Fjern skindet fra laksen.

  • 2

    Opvarm en pande ved middelhøj temperatur. Tilsæt olie og svits løg og citronskal i ca. 3 min.

  • 3

    Tilsæt madlavningsfløde, laksefileterne og citronsaft. Bring i kog, og lad simre i 5 min. Vend forsigtigt laksefileterne et par gange under tilberedningen. Krydr med salt og peber.

  • 4

    Kog pastaen efter anvisning på pakken. Sigt vandet fra og vend pastaen i grønkålspestoen.

Citronlaks med pasta vendt i grønkålspesto