Citronfromage

4 personer

Ingredienser

Citronfromage

5 bladehusblas
3 stkstore æg
100 gsukker
1 tskøkologisk citronskal
0,5 dlcitronsaft
2,5 dlpiskefløde

Kandiserede citronstrimler

2 stkøkologisk citron
200 gsukker
2,5 dlvand
Ekstra sukker til at drysse på citronstrimlerne

Tilberedning

Citronfromage

  • 1

    Læg husblasbladene i koldt vand i ca. 5-10 minutter, indtil de bliver bløde.

  • 2

    Riv citronskal fint og pres citronsaft.

  • 3

    Separer æggene i to skåle – æggehvider i den ene og æggeblommer i den anden.

  • 4

    Pisk æggeblommerne godt med sukkeret, indtil blandingen bliver lys og luftig. Tilsæt revet citronskal og citronsaft og rør godt.

  • 5

    Vrid husblasbladene fri for vand. Smelt dem forsigtigt over et vandbad eller i en mikrobølgeovn ved lav effekt. Rør i husblasen, indtil den er helt opløst.

  • 6

    Rør den smeltede husblas i æggeblommeblandingen. Sørg for at røre godt, så husblasen fordeler sig jævnt.

  • 7

    Pisk piskefløden til let flødeskum i en separat skål.

  • 8

    I en anden ren skål piskes æggehviderne, indtil de danner stive toppe.

  • 9

    Vend forsigtigt flødeskummet ind i æggeblommeblandingen. Vend derefter æggehviderne ind i blandingen med lette foldende bevægelser for at bevare så meget luft som muligt i fromagen.

  • 10

    Hæld citronfromagen i en stor skål eller i individuelle portionsglas. Stil fromagen i køleskabet i mindst 3-4 timer, gerne natten over, indtil den er fast og gennemkølet.

Kandiserede citronstrimler

  • 1

    Skyl citronerne grundigt. Skær citronerne i tynde strimler ved hjælp af en skarp kniv eller et mandolinjern. Prøv at få så lidt af den hvide del med som muligt, da den kan være bitter.

  • 2

    Bland sukker og vand i en gryde og bring i kog. Rør indtil sukkeret er helt opløst og det tykner.

  • 3

    Tilsæt citronstrimlerne og skru ned for varmen, så siruppen simrer. Lad citronstrimlerne simre i siruppen i ca. 1 minut ved jævn varme.

  • 4

    Brug en tang eller en gaffel til at fjerne citronstrimlerne fra siruppen og læg dem på et stykke køkkenrulle for at dryppe af. Læg derefter citronstrimlerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad citronstrimlerne tørre midt i ovnen i ca. en halv time ved 100°.

  • 5

    Når citronstrimlerne er tørre, rulles de i sukker, så de bliver helt fyldt med sukker. Dette tilføjer ekstra sødme og giver dem en dejlig tekstur.

  • 6

    Pynt citronfromagen med flødeskum, kandiserede citronstrimler og evt. pistacienødder.

Citronfromage