Fastelavnsbolle med mascarpone, appelsinmarmelade & vaniljefløde
10 stk
Ingredienser
Vandbakkelsesdej
118 g | vand |
43 g | usaltet smør |
5 g | sukker |
1 knivspids | salt |
64 g | hvedemel |
2 stk | æg |
Krakkelerende overflade
55 g | sukker |
55 g | smør, stuetemperatur |
55 g | hvedemel |
250 g | mascarpone |
85 g | flormelis |
1 spsk | vaniljesukker (til mascarponecremen) |
75 g | fløde (til mascarponecremen) |
125 g | fløde |
2 spsk | vaniljesukker |
appelsinmarmelade |
Tilberedning
- 1
Bland mel, sukker & salt sammen i en skål.
- 2
Bring vand & smør i kog i en gryde – når det koger, “æltes” melblandingen i til ensartet masse.
- 3
Når massen er ensartet, røres æggene i, et af gangen, til massen samler sig.
- 4
Kom massen på sprøjtepose og kom på køl i 1 times tid.
- 5
Forvarm ovnen til 190°.
- 6
Når massen er kold, sprøjtes vandbakkelsesdejen ud i den ønskede størrelse – bemærk at den færdigbagte Choux au craquelin bliver dobbelt størrelse.
- 7
Til den krakkelerende overfalde røres sukker, mel og stuetempereret smør sammen og spredes ud mellem 2 stykker bagepapir til tykkelsen er ca 2 millimeter – kom på køl.
- 8
Når massen er kold, stikkes den ud i en størrelse som er lidt større i omkredsen end den opsprøjtede vandbakkelsesdej. Placer de udstukne “kiks” på toppen af vandbakkelsen
- 9
Bages i 15-22 minutter, afhængigt af ovnen – til de er lysebrune. Når bagetiden er gået, sæt gerne ovnlågen på klem i 10 minutter og tag så ud af ovnen til afkøling.
- 10
Når de er afkølet helt, skæres et lille stykke af toppen af – gem gerne som låg.
Fyld
- 1
Mascarponecreme: Rør mascarpone, vaniljesukker, sukker & fløde sammen – pas på ikke at piske massen, da den skiller nemt.
- 2
Vaniljefløde: Pisk resterende af fløden op med vaniljesukker til flødeskum.
Samling af fastelavnsboller
- 1
Kom mascarponecreme i bunden af fastelavnsbollen efterfulgt af 1 spsk appelsinmarmelade, afslut med vaniljeflødeskum.
- 2
Kom den afskårne top ovenpå vaniljefløden, og afslut eventuelt med et drys flormelis.
