Fastelavnsbolle med mascarpone, appelsinmarmelade & vaniljefløde

10 stk

Ingredienser

Vandbakkelsesdej

118 gvand
43 gusaltet smør
5 gsukker
1 knivspidssalt
64 ghvedemel
2 stkæg

Krakkelerende overflade

55 gsukker
55 gsmør, stuetemperatur
55 ghvedemel
250 gmascarpone
85 gflormelis
1 spskvaniljesukker (til mascarponecremen)
75 gfløde (til mascarponecremen)
125 gfløde
2 spskvaniljesukker
appelsinmarmelade

Tilberedning

  • 1

    Bland mel, sukker & salt sammen i en skål.

  • 2

    Bring vand & smør i kog i en gryde – når det koger, “æltes” melblandingen i til ensartet masse.

  • 3

    Når massen er ensartet, røres æggene i, et af gangen, til massen samler sig.

  • 4

    Kom massen på sprøjtepose og kom på køl i 1 times tid.

  • 5

    Forvarm ovnen til 190°.

  • 6

    Når massen er kold, sprøjtes vandbakkelsesdejen ud i den ønskede størrelse – bemærk at den færdigbagte Choux au craquelin bliver dobbelt størrelse.

  • 7

    Til den krakkelerende overfalde røres sukker, mel og stuetempereret smør sammen og spredes ud mellem 2 stykker bagepapir til tykkelsen er ca 2 millimeter – kom på køl.

  • 8

    Når massen er kold, stikkes den ud i en størrelse som er lidt større i omkredsen end den opsprøjtede vandbakkelsesdej. Placer de udstukne “kiks” på toppen af vandbakkelsen

  • 9

    Bages i 15-22 minutter, afhængigt af ovnen – til de er lysebrune. Når bagetiden er gået, sæt gerne ovnlågen på klem i 10 minutter og tag så ud af ovnen til afkøling.

  • 10

    Når de er afkølet helt, skæres et lille stykke af toppen af – gem gerne som låg.

Fyld

  • 1

    Mascarponecreme: Rør mascarpone, vaniljesukker, sukker & fløde sammen – pas på ikke at piske massen, da den skiller nemt.

  • 2

    Vaniljefløde: Pisk resterende af fløden op med vaniljesukker til flødeskum.

Samling af fastelavnsboller

  • 1

    Kom mascarponecreme i bunden af fastelavnsbollen efterfulgt af 1 spsk appelsinmarmelade, afslut med vaniljeflødeskum.

  • 2

    Kom den afskårne top ovenpå vaniljefløden, og afslut eventuelt med et drys flormelis.

Fastelavnsbolle med mascarpone, appelsinmarmelade & vaniljefløde