Chokolademousse med lynsyltede bær

Ingredienser

Chokolademousse

175 gmørk chokolade
5 stkæggeblommer
5 stkæggehvider
2.5 dlpiskefløde
45 gsukker
2 knivspidsersalt

Lynsyltede bær

3 stkcitroner
200 gbærmix
150 gsukker
1 dlvand

Tilberedning

Denne ret er en del af nytårsmenu 2.

Chokolademousse

  • 1

    Pisk æggeblommer og sukker til en æggesnaps. Smelt samtidig chokoladen.

  • 2

    Kom chokoladen i æggesnapsen mens du pisker. Chokoladen må ikke være for varm.

  • 3

    Tilsæt 1 knivspids salt til chokolademassen.

  • 4

    Pisk æggehvider til skum med 1 knivspids fint salt og pisk derefter fløden til skum i en anden skål.

  • 5

    Vend først de piskede æggehvider i chokolademassen og herefter vendes flødeskummen i forsigtigt af 2-3 omgange.

  • 6

    Når massen er blandet sammen, kan du vælge at støbe den direkte i en tallerken eller i en beholder til senere anretning. Sæt herefter i køleskabet.

  • 7

    Tag chokolademoussen ud af køleskabet 30 min. inden servering, så den får lidt temperatur. Så smager den bedre.

  • 8

    Kom et par skefulde syltede bær på. Du kan også bruge lidt hakkede kandiserede nødder og citronmelisse.

Lynsyltede bær

  • 1

    Kog vand, citronsaft og sukker sammen med bærerne i 1 min.

  • 2

    Køl herefter hurtig ned i køleskabet.

Chokolademousse med lynsyltede bær