Chokolademousse med lynsyltede bær
Ingredienser
Chokolademousse
175 g | mørk chokolade |
5 stk | æggeblommer |
5 stk | æggehvider |
2,5 dl | piskefløde |
45 g | sukker |
2 knivspidser | salt |
Lyn syltede bær
3 stk | citroner |
200 g | bærmix |
150 g | sukker |
1 dl | vand |
Tilberedning
Chokolademousse
- 1
Pisk æggeblommer og sukker til en æggesnaps, mens du smelter din chokolade.
- 2
Kom chokoladen i æggesnapsen mens du pisker. Chokoladen må ikke være for varm.
- 3
Tilsæt en knivspids salt til chokolademassen.
- 4
Pisk æggehvider til skum med 1 knivspids fint salt og pisk derefter fløden til skum i en anden skål.
- 5
Vend først de piskede æggehvider i chokolademassen og herefter vendes flødeskummen i forsigtigt af 2-3 omgange.
- 6
Når massen er jævnt fordelt og homogen, kan du vælge at støbe den direkte i en tallerken eller i en beholder til senere anretning.
- 7
Sæt herefter i køleskabet.
- 8
Tag chokolademoussen ud af køleskabet 30 min inden servering så den får lidt temperatur. Så smager den bedre.
- 9
Kom et par skefulde syltede bær på. Du kan også bruge lidt hakkede kandiserede nødder og citronmelisse.
Lyn syltede bær
- 1
Kog vand, citronsaft og sukker sammen med bærerne i 1 min.
- 2
Køl herefter hurtig ned i køleskabet.