Chili sin carne med hjemmelavede tortillachips og ris. Hertil guacamole

4 personer

Ingredienser

200 gris
1 stkløg
2 fedhvidløg
1 stksquash
0.5 spskspidskommen
0.5 spskstødt koriander
0.5 spskstødt kanel
0.5 spskpaprika
1 dåsekidneybønner
1 dåsesorte bønner
1 dåsehakkede tomater
1 terninggrøntsagsbouillon
25 gchokolade 85%
3 stkfuldkornstortillas
300 gdip med guacamolesmag
olivenolie
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 37: Kidneybønner, sorte bønner på dåse, fuldkornstortillas, guacamole dip
  • 1

    Kog risene efter anvisningen på pakken og tænd ovnen på 175 grader varmluft.

  • 2

    Pil skrællen af løg og hvidløg og hak begge dele fint. Skyl squashen og skær den i tern.

  • 3

    Varm en gryde op med olivenolie og svits spidskommen, koriander, kanel, paprika, hvidløg, løg og squash. Du kan evt. holde lidt af krydderierne tilbage og gemme dem til at smage til, til sidst.

  • 4

    Kom kidneybønnerne og de sorte bønner i en si og skyl dem. Tilsæt halvdelen af bønnerne i gryden sammen med hakkede tomater og smuldret bouillon. Blend saucen med en stavblender så den får en tyk konsistens.

  • 5

    Tilsæt resten af bønnerne og chokoladen og lad saucen simre. Smag til med salt og peber.

  • 6

    Pensl tortillapandekagerne med olivenolie og skær eller klip dem herefter i trekanter. Fordel stykkerne på en bageplade eller to beklædt med bagepapir og drys med salt.

  • 7

    Bag tortillachipsene ved 175 grader i ca. 7 min. til de er gyldne og sprøde.

  • 8

    Server chili sin carnen med dampende varme ris, hjemmelavede tortillachips og guacamole. Velbekomme!

For ekstra smag: Tilsæt frisk eller tørret chili og top med friske krydderurter.
Chili sin carne med hjemmelavede tortillachips og ris. Hertil guacamole