Chili sin carne

4 personer

Ingredienser

Chili sin carne

1 dåsekidneybønner
1 dåsekikærter
1 stkchili
2 stkløg
1 stkrød peberfrugt
1 fedhvidløg
0,5 stkøkologisk citron
1 spsktomatpuré
3 spskpaprika
1 spskdijon sennep
0,5 glassoltørrede tomater
1 dåsehakkede tomater
vand
0,5 bundttimian
olivenolie til stegning
salt
peber

Tilbehør

1 stkknoldselleri
1 dlpiskefløde
100 gsmør
salt
peber
250 mlcreme fraiche
0,5 bundtpersille

Tilberedning

Chili sin carne

  • 1

    Skyl kikærter og kidneybønner godt i koldt vand.

  • 2

    Skær chili, løg og rød peber i tern. Skær hvidløg i skiver og riv citronskal i tynde strimler.

  • 3

    Sauter løg, chili, citronskal, rød peber og hvidløg i en gryde med olivenolie i 5 minutter. Tilsæt tomatpuré og paprika. Lad det stå i ca. 5-6 minutter.

  • 4

    Tilsæt dijonsennep, soltørrede tomater, kikærter og kidneybønner. Vend godt rundt.

  • 5

    Tilsæt en dåse tomater og tilsvarende vand. Klip timian og kom det i gryden. Skru ned og lad boble stille og roligt i 15 minutter. Smag til med salt og peber.

  • 6

    Sæt en ny gryde med vand i kog. Skræl knoldselleri og lad den være hel. Kog den hele knoldselleri i 15 minutter. Hæld vandet fra og mos med en gaffel. Rør smør og fløde i. Smag til med salt og peber.

  • 7

    Kom den grove mos i en dyb tallerken, næst chili sin carne og top til sidst med creme fraiche, et drys paprika og friskhakket persille.

Chili sin carne