Chili sin carne
4 personer
Ingredienser
Chili sin carne
| 1 dåse | kidneybønner |
| 1 dåse | kikærter |
| 1 stk | chili |
| 2 stk | løg |
| 1 stk | rød peberfrugt |
| 1 fed | hvidløg |
| 0.5 stk | økologisk citron |
| 1 spsk | tomatpuré |
| 3 spsk | paprika |
| 1 spsk | dijon sennep |
| 0.5 glas | soltørrede tomater |
| 1 dåse | hakkede tomater |
| vand | |
| 0.5 bundt | timian |
| olivenolie til stegning | |
| salt | |
| peber |
Tilbehør
| 1 stk | knoldselleri |
| 1 dl | piskefløde |
| 100 g | smør |
| salt | |
| peber | |
| 250 ml | creme fraiche |
| 0.5 bundt | persille |
Tilberedning
Chili sin carne
- 1
Skyl kikærter og kidneybønner godt i koldt vand.
- 2
Skær chili, løg og rød peber i tern. Skær hvidløg i skiver og riv citronskal i tynde strimler.
- 3
Sauter løg, chili, citronskal, rød peber og hvidløg i en gryde med olivenolie i 5 minutter. Tilsæt tomatpuré og paprika. Lad det stå i ca. 5-6 minutter.
- 4
Tilsæt dijonsennep, soltørrede tomater, kikærter og kidneybønner. Vend godt rundt.
- 5
Tilsæt en dåse tomater og tilsvarende vand. Klip timian og kom det i gryden. Skru ned og lad boble stille og roligt i 15 minutter. Smag til med salt og peber.
- 6
Sæt en ny gryde med vand i kog. Skræl knoldselleri og lad den være hel. Kog den hele knoldselleri i 15 minutter. Hæld vandet fra og mos med en gaffel. Rør smør og fløde i. Smag til med salt og peber.
- 7
Kom den grove mos i en dyb tallerken, næst chili sin carne og top til sidst med creme fraiche, et drys paprika og friskhakket persille.
