Chili con carne med ris og avocado
4 personer
Ingredienser
250 g | ris |
450 g | frossen chili con carne blanding |
800 g | hakket oksekød |
2 spsk | spidskommen |
1 spsk | stødt koriander |
0,25 spsk | stødt kanel |
140 g | tomatpuré |
2 dåser | hakkede tomater |
2 dl | vand |
2 dåser | kidneybønner |
1 terning | oksebouillon |
1 stk | avocado |
0,5 stk | agurk |
250 g | cherrytomater |
1,5 dl | creme fraiche |
100 g | tortillachips |
salt | |
peber | |
olivenolie | |
tørret chili |
Tilberedning
- 1
Kog risene efter anvisningen på pakken.
- 2
Steg den frosne chili con carne blanding i en gryde med lidt olie. Tilsæt herefter kødet og svits, til det har taget farve.
- 3
Tilsæt spidskommen, stødt koriander og kanel og steg videre i et par minutter.
- 4
Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, vand, drænede kidneybønner og bouillonterningen. Skru ned for varmen og lad den lækre chili con carne simre i 10 minutter - gerne mere, hvis du har tid. Smag til med salt, peber og evt. lidt flere krydderier, hvis den mangler smag.
- 5
Flæk avocadoen, fjern stenen og skær den i tern. Skyl agurken og skær den i stave. Skyl cherrytomaterne. Hæld grøntsagerne i små skåle og server som gnavergrønt og topping.
- 6
Server chili con carnen i dybe tallerkener med ris og top med avocado, creme fraiche og evt. lidt chili. Hertil tomater, agurkestave og tortillachips som tilbehør. Husk, at gemme halvdelen af chili con carnen til i morgen. Velbekomme!