Chili con carne med ris og avocado

4 personer

Ingredienser

250 gris
450 gfrossen chili con carne blanding
800 ghakket oksekød
2 spskspidskommen
1 spskstødt koriander
0,25 spskstødt kanel
140 gtomatpuré
2 dåserhakkede tomater
2 dlvand
2 dåserkidneybønner
1 terningoksebouillon
1 stkavocado
0,5 stkagurk
250 gcherrytomater
1,5 dlcreme fraiche
100 gtortillachips
salt
peber
olivenolie
tørret chili

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 42.
  • 1

    Kog risene efter anvisningen på pakken.

  • 2

    Steg den frosne chili con carne blanding i en gryde med lidt olie. Tilsæt herefter kødet og svits, til det har taget farve.

  • 3

    Tilsæt spidskommen, stødt koriander og kanel og steg videre i et par minutter.

  • 4

    Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, vand, drænede kidneybønner og bouillonterningen. Skru ned for varmen og lad den lækre chili con carne simre i 10 minutter - gerne mere, hvis du har tid. Smag til med salt, peber og evt. lidt flere krydderier, hvis den mangler smag.

  • 5

    Flæk avocadoen, fjern stenen og skær den i tern. Skyl agurken og skær den i stave. Skyl cherrytomaterne. Hæld grøntsagerne i små skåle og server som gnavergrønt og topping.

  • 6

    Server chili con carnen i dybe tallerkener med ris og top med avocado, creme fraiche og evt. lidt chili. Hertil tomater, agurkestave og tortillachips som tilbehør. Husk, at gemme halvdelen af chili con carnen til i morgen. Velbekomme!

Chili con carne med ris og avocado