Champignonfrikadeller med kidneybønnesalat

4 personer

Ingredienser

Dressing

2 spskcitronsaft
0.5 spskolie
0.5 tskhonning
0.5 tskfint salt
peber

Kidneybønnesalat

2 dåserkidneybønner
100 grucolasalat
100 gradise
2 stkrøde æbler
20 stkmandel

Champignonfrikadeller

500 gFriske champignoner
45 ghavregryn
2 stkæg
60 gløg
2 fedhvidløg
0.5 bundtfrisk timian
1.5 tskfint salt
2 spskrapsolie
peber

Tilbehør

200 gfuldkornsbrød

Tilberedning

Dressing og kidneybønnesalat

  • 1

    Pisk citronsaft, honning og olie sammen. Smag til med fint salt og peber.

  • 2

    Skyl salaten. Rens radiserne og skær dem i skriver. Rens æble og skær i tern.

  • 3

    Rist mandlerne på en tør pande, lad dem afkøle og halver dem.

  • 4

    Hæld vandet fra kidneybønnerne, skyl dem med koldt vand og bland med salat, radiser, æbler og mandler.

  • 5

    Hæld dressingen henover.

Champignonfrikadeller

  • 1

    Rens champignonerne, hak dem fint og svits dem på en tør pande. Hæld dem i en skål og si væden fra.

  • 2

    Pisk æg i ca. 5 minutter og kom havregryn i.

  • 3

    Pil løg og hvidløg. Hak fint sammen med timian.

  • 4

    Kom champignon, løg, salt og timian i æggeblandingen og bland det til en fast fars.

  • 5

    Form farsen til frikadeller og steg dem i olie på en pande. Tag dem af panden, når de er gennemstegte.

  • 6

    Server champignonfrikadellerne med salat og lunt fuldkornsbrød.

Dette er en nøglehulsmærket opskrift.
Champignonfrikadeller med kidneybønnesalat