Champignonfrikadeller med kidneybønnesalat

4 personer

Ingredienser

Kidneybønnesalat

2 dåserkidneybønner
100 grucolasalat
100 gradise
2 stkrøde æbler
20 stkmandel

Dressing

2 spskcitronsaft
0,5 spskolie
0,5 tskhonning
0,5 tskfint salt
peber

Champignonfrikadeller

500 gFriske champignoner
45 ghavregryn
2 stkæg
60 gløg
2 fedhvidløg
0,5 bundtfrisk timian
1,5 tskfint salt
2 spskrapsolie
peber

Tilbehør

200 gfuldkornsbrød

Tilberedning

  • 1

    Pisk en dressing af citronsaft, honning og olie og smag til med fint salt og peber.

  • 2

    Skyl salaten. Rens radiserne og skær dem i skriver. Rens æblet og skær det i tern. Rist mandlerne på en tør pande, lad dem afkøle og halver dem. Hæld vandet fra kidneybønnerne, skyl dem med koldt vand og bland med salat, radiser, æbler og mandler.

  • 3

    Hæld dressingen henover.

  • 4

    Rens champignonerne, hak dem fint og svits dem på en tør pande.

  • 5

    Hæld dem i en skål og si væden fra.

  • 6

    Pisk æggene i ca. 5 minutter og kom havregryn i.

  • 7

    Pil løget og hvidløgene og hak dem fint sammen med timian.

  • 8

    Kom champignon, løg, fint salt til 2 personer og timian i æggeblandingen og bland det til en fast fars.

  • 9

    Form farsen til frikadeller og steg dem i olie på en pande.

  • 10

    Tag dem af panden, når de er gennemstegte.

  • 11

    Server champignonfrikadellerne med salat og lunt fuldkornsbrød.

Champignonfrikadeller med kidneybønnesalat