Champignonfrikadeller med kidneybønnesalat
4 personer
Ingredienser
Kidneybønnesalat
2 dåser | kidneybønner |
100 g | rucolasalat |
100 g | radise |
2 stk | røde æbler |
20 stk | mandel |
Dressing
2 spsk | citronsaft |
0,5 spsk | olie |
0,5 tsk | honning |
0,5 tsk | fint salt |
peber |
Champignonfrikadeller
500 g | Friske champignoner |
45 g | havregryn |
2 stk | æg |
60 g | løg |
2 fed | hvidløg |
0,5 bundt | frisk timian |
1,5 tsk | fint salt |
2 spsk | rapsolie |
peber |
Tilbehør
200 g | fuldkornsbrød |
Tilberedning
- 1
Pisk en dressing af citronsaft, honning og olie og smag til med fint salt og peber.
- 2
Skyl salaten. Rens radiserne og skær dem i skriver. Rens æblet og skær det i tern. Rist mandlerne på en tør pande, lad dem afkøle og halver dem. Hæld vandet fra kidneybønnerne, skyl dem med koldt vand og bland med salat, radiser, æbler og mandler.
- 3
Hæld dressingen henover.
- 4
Rens champignonerne, hak dem fint og svits dem på en tør pande.
- 5
Hæld dem i en skål og si væden fra.
- 6
Pisk æggene i ca. 5 minutter og kom havregryn i.
- 7
Pil løget og hvidløgene og hak dem fint sammen med timian.
- 8
Kom champignon, løg, fint salt til 2 personer og timian i æggeblandingen og bland det til en fast fars.
- 9
Form farsen til frikadeller og steg dem i olie på en pande.
- 10
Tag dem af panden, når de er gennemstegte.
- 11
Server champignonfrikadellerne med salat og lunt fuldkornsbrød.