Calzone med kødsauce og ost. Hertil jordbærsalat

4 personer

Ingredienser

400 ghakket svinekød
1 fedhvidløg
280 gtomatsauce til pizza
800 gpizzadej
2 stkmozzarella
50 gsolsikkekerner
1 stkblomkål
175 gjordbær
dressing efter eget valg
olivenolie
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 33: Hakket svinekød, pizzadej, solsikkekerner, blomkål, jordbær
  • 1

    Tænd ovnen på 250° varmluft.

  • 2

    Steg kødet på en pande med olivenolie. Tilsæt herefter presset hvidløg sammen med pizzasauce. Lad det simre til kødet er gennemstegt. Smag til med salt og peber og evt. andre krydderier, hvis du synes.

  • 3

    Rul pizzadejen ud og del hvert stykke dej i 4-6 aflange stykker. Fordel kødblandingen på den ene halvdel af pizzadejen men hold den yderste centimeter fri, så du kan lukke calzonerne. Top fyldet med stykker af mozzarella. Fugt kanten af dejen med en finger dyppet i lidt vand. Fold dejen henover fyldet og tryk samlingerne sammen med en gaffel.

  • 4

    Flyt forsigtig calzonerne over på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag calzonerne i ovnen i 10-15 minutter til de er smukt gyldne på toppen.

  • 5

    Rist imens solsikkekernerne på en tør pande til de har taget farve. Køl dem af på en tallerken. Skyl blomkålen og skær det i mindre stykker. Skyl jordbærrene og skær dem i skiver. Bland blomkål, jordbær og ristede solsikkekerner med valgfri dressing.

  • 6

    Server de lune calzoner med jordbærsalat. Velbekomme!

Calzone med kødsauce og ost. Hertil jordbærsalat