Burgerbolle med æble”slaw” og ribbensteg
4 personer
Ingredienser
| 4 stk | burgerboller |
| 8 skiver | ribbenssteg |
| 4 stk | æbler, gerne syrlige |
| 0.25 stk | spidskål |
| 2 stængler | forårsløg |
| 1 stk | økologisk citron |
| 0.5 bundt | purløg |
| 4 spsk | græsk yoghurt (eller creme fraiche) |
| 1 spsk | mayonnaise |
| 1 spsk | grov sennep |
| 1 spsk | æblecidereddike |
| 1 tsk | honning |
| 2 stk | rødløg |
| Salatblade | |
| salt | |
| sort peber |
Tilberedning
- 1
Skær æblerne ud i lange, tynde ”stængler” (så de ligner tændstikker) og vend det sammen med det snittede spidskål, purløg og forårsløg.
- 2
I en lille skål vendes græsk yoghurt, mayonnaise, sennep, æblecidereddike, honning, salt og sort peber sammen. Smag gerne til om dressingen mangler syre eller mere fedme (mayonnaise).
- 3
Vend den færdige dressing sammen med ”slawen” fra punkt 1.
- 4
Varm bollerne og ribbenstegen. Kom ribbensteg, æbleslaw, salat og rødløg i bollerne.
Tip: Ribbensteg kan udskiftes med flæskesteg eller pulled pork, hvis du har nogle rester fra dagen før.
Smør gerne bollerne med din yndlings dressing – eks sennep, mayonnaise med sort peber eller spicy æble chutney.
