Burgerbolle med æble”slaw” og ribbensteg

4 personer

Ingredienser

4 stkburgerboller
8 skiverribbenssteg
4 stkæbler, gerne syrlige
0.25 stkspidskål
2 stænglerforårsløg
1 stkøkologisk citron
0.5 bundtpurløg
4 spskgræsk yoghurt (eller creme fraiche)
1 spskmayonnaise
1 spskgrov sennep
1 spskæblecidereddike
1 tskhonning
2 stkrødløg
Salatblade
salt
sort peber

Tilberedning

  • 1

    Skær æblerne ud i lange, tynde ”stængler” (så de ligner tændstikker) og vend det sammen med det snittede spidskål, purløg og forårsløg.

  • 2

    I en lille skål vendes græsk yoghurt, mayonnaise, sennep, æblecidereddike, honning, salt og sort peber sammen. Smag gerne til om dressingen mangler syre eller mere fedme (mayonnaise).

  • 3

    Vend den færdige dressing sammen med ”slawen” fra punkt 1.

  • 4

    Varm bollerne og ribbenstegen. Kom ribbensteg, æbleslaw, salat og rødløg i bollerne.

Tip: Ribbensteg kan udskiftes med flæskesteg eller pulled pork, hvis du har nogle rester fra dagen før. Smør gerne bollerne med din yndlings dressing – eks sennep, mayonnaise med sort peber eller spicy æble chutney.
Burgerbolle med æble”slaw” og ribbensteg