Bucatini med stegt laks og rejer
Ingredienser
375 g | laksefilet |
hvedemel til panering | |
rapsolie til stegning | |
0,5 pakke | spaghetti |
salt | |
peber |
Sauce
0,5 bøtte | rejer i lage |
2 stk | skalotteløg |
1 fed | hvidløg |
1 stk | chilifrugt |
0,5 bundt | basilikum |
0,5 stk | citron |
0,5 dl | hvidvin |
1 dl | piskefløde |
salt | |
peber |
Rucolamix
0,5 bakke | rucolasalat |
0,5 spsk | citronsaft |
0,5 spsk | olie til stegning |
salt | |
peber |
Pynt
basilikumblade |
Tilberedning
- 1
Vend rucola i citronsaft, olivenolie samt salt og peber. Kog spaghetti efter anvisning på pakken i letsaltet vand.
- 2
Når pastaen er 5 minutter fra at være færdigkogt, gøres der klar til at stege laksestykkerne. Inden da skæres laksefileterne i 1 ½ cm tykke skiver på langs, krydres med salt og peber og vendes i hvedemel.
- 3
Varm en pande med lidt rapsolie. Læg de panerede laksestykker på panden og steg dem på begge sider i 2-3 minutter på hver side. Når de er færdigstegte, lægges de på køkkenrulle.
- 4
Skær skalotteløg og hvidløg i skiver, chili i ringe, og hak basilikum groft.
- 5
Hæld olien af panden og tilsæt skalotteløgene, hvidløg, chili og basilikum og vend det godt på panden. Tilsæt citronsaft og hvidvin og lad saucen koge op.
- 6
Tilsæt piskefløde og lad det koge i 2-3 minutter på panden.
- 7
Når spaghetti er kogt og vandet hældt fra, anrettes salaten i et stort fad. Tilsæt de drænede rejer sammen til saucen.
- 8
Vend saucen i spaghettien og hæld retten ovenpå rucolasalaten.
- 9
Til sidst pyntes pastaretten med laksestykker og basilikumblade. Serverés straks.