Bucatini med stegt laks og rejer

Ingredienser

375 glaksefilet
hvedemel til panering
rapsolie til stegning
0,5 pakkespaghetti
salt
peber

Sauce

0,5 bøtterejer i lage
2 stkskalotteløg
1 fedhvidløg
1 stkchilifrugt
0,5 bundtbasilikum
0,5 stkcitron
0,5 dlhvidvin
1 dlpiskefløde
salt
peber

Rucolamix

0,5 bakkerucolasalat
0,5 spskcitronsaft
0,5 spskolie til stegning
salt
peber

Pynt

basilikumblade

Tilberedning

  • 1

    Vend rucola i citronsaft, olivenolie samt salt og peber. Kog spaghetti efter anvisning på pakken i letsaltet vand.

  • 2

    Når pastaen er 5 minutter fra at være færdigkogt, gøres der klar til at stege laksestykkerne. Inden da skæres laksefileterne i 1 ½ cm tykke skiver på langs, krydres med salt og peber og vendes i hvedemel.

  • 3

    Varm en pande med lidt rapsolie. Læg de panerede laksestykker på panden og steg dem på begge sider i 2-3 minutter på hver side. Når de er færdigstegte, lægges de på køkkenrulle.

  • 4

    Skær skalotteløg og hvidløg i skiver, chili i ringe, og hak basilikum groft.

  • 5

    Hæld olien af panden og tilsæt skalotteløgene, hvidløg, chili og basilikum og vend det godt på panden. Tilsæt citronsaft og hvidvin og lad saucen koge op.

  • 6

    Tilsæt piskefløde og lad det koge i 2-3 minutter på panden.

  • 7

    Når spaghetti er kogt og vandet hældt fra, anrettes salaten i et stort fad. Tilsæt de drænede rejer sammen til saucen.

  • 8

    Vend saucen i spaghettien og hæld retten ovenpå rucolasalaten.

  • 9

    Til sidst pyntes pastaretten med laksestykker og basilikumblade. Serverés straks.

Bucatini med stegt laks og rejer