Brunsviger
16 stk
Ingredienser
Dej
1,25 dl | mælk |
25 g | gær |
50 g | smør |
1 spsk | sukker |
0,25 tsk | salt |
1 stk | æg |
275 g | hvedemel |
Fyld
200 g | smør |
200 g | brun farin |
Tilberedning
Dej
- 1
Lun mælken til den er lillefingervarm og opløs gæren i mælken.
- 2
Bland hvedemel, sukker, kardemomme og salt i en stor skål. Tilsæt den opløste gær med mælk, æg og blødt smør. Ælt dejen godt sammen, indtil den er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse. Mens dejen hæver, forberedes fyldet.
- 3
Når dejen har hævet, rul eller tryk dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Dejen skal være ca. 1-2 cm tyk. Lad dejen efterhæve i 30 minutter.
Fyld
- 1
Smelt smørret i en gryde, tilsæt brun farin og sirup, og rør indtil det er godt blandet og lige begynder at koge. Tag det af varmen og lad det køle af.
- 2
Når dejen er færdig med at efterhæve, laves små fordybninger over hele dejen med fingrene. Dette sikrer, at fyldet fordeles jævnt.
- 3
Fordel det afkølede fyld jævnt over dejen, og sørg for at det kommer ned i fordybningerne.
- 4
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200° i ca. 20-25 minutter, eller indtil overfladen er gylden og boblende. Lad brunsvigeren køle af en smule, men den er bedst, når den stadig er lun og toppingen er klistret.