Brunsviger

16 stk

Ingredienser

Dej

1,25 dlmælk
25 ggær
50 gsmør
1 spsksukker
0,25 tsksalt
1 stkæg
275 ghvedemel

Fyld

200 gsmør
200 gbrun farin

Tilberedning

Dej

  • 1

    Lun mælken til den er lillefingervarm og opløs gæren i mælken.

  • 2

    Bland hvedemel, sukker, kardemomme og salt i en stor skål. Tilsæt den opløste gær med mælk, æg og blødt smør. Ælt dejen godt sammen, indtil den er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse. Mens dejen hæver, forberedes fyldet.

  • 3

    Når dejen har hævet, rul eller tryk dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Dejen skal være ca. 1-2 cm tyk. Lad dejen efterhæve i 30 minutter.

Fyld

  • 1

    Smelt smørret i en gryde, tilsæt brun farin og sirup, og rør indtil det er godt blandet og lige begynder at koge. Tag det af varmen og lad det køle af.

  • 2

    Når dejen er færdig med at efterhæve, laves små fordybninger over hele dejen med fingrene. Dette sikrer, at fyldet fordeles jævnt.

  • 3

    Fordel det afkølede fyld jævnt over dejen, og sørg for at det kommer ned i fordybningerne.

  • 4

    Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200° i ca. 20-25 minutter, eller indtil overfladen er gylden og boblende. Lad brunsvigeren køle af en smule, men den er bedst, når den stadig er lun og toppingen er klistret.

Brunsviger