Brunkager
Ingredienser
| 125 g | smør |
| 75 g | mørk sirup |
| 125 g | brun farin |
| 265 g | hvedemel |
| 40 g | hakkede afhindede mandler |
| 2.5 tsk | stødt kanel |
| 1.5 tsk | stødt ingefær |
| 0.25 tsk | stødt nellike |
| 0.5 tsk | stødt allehånde |
| 1 stk | appelsin, saft og skal |
| 1 tsk | potaske |
Tilberedning
- 1
Smelt smør, sirup, farin, appelsinskal i en gryde til det er lunt.
- 2
Bland hvedemel, mandler, krydderier i en skål.
- 3
Opløs potaske i saften fra appelsinen og ælt alt godt sammen. Tilsæt evt. hakket pomerans.
- 4
Hvis dejen er for tør, kan 1-2 spsk vand tilsættes.
- 5
Rul dejen op i husholdningsfilm og kom på køl i 3 timer (eller frys i 45 minutter)
- 6
Skær brunkagedejen ud i 2 mm tykkelse og kom på en bageplade, med bagepapir.
- 7
Bag brunkagerne i en forvarmet ovn ved 175°, i ca 10-15 minutter, afhængig af hvilken farve du ønsker.
- 8
Tag brunkagerne ud og lad dem køle ned.
