Brunkager

Ingredienser

125 gsmør
75 gmørk sirup
125 gbrun farin
265 ghvedemel
40 ghakkede afhindede mandler
2,5 tskstødt kanel
1,5 tskstødt ingefær
0,25 tskstødt nellike
0,5 tskstødt allehånde
1 stkappelsin, saft og skal
1 tskpotaske

Tilberedning

  • 1

    Smelt smør, sirup, farin, appelsinskal i en gryde til det er lunt.

  • 2

    Bland hvedemel, mandler, krydderier i en skål.

  • 3

    Opløs potaske i saften fra appelsinen og ælt alt godt sammen. Tilsæt evt. hakket pomerans.

  • 4

    Hvis dejen er for tør, kan 1-2 spsk vand tilsættes.

  • 5

    Rul dejen op i husholdningsfilm og kom på køl i 3 timer (eller frys i 45 minutter)

  • 6

    Skær brunkagedejen ud i 2 mm tykkelse og kom på en bageplade, med bagepapir.

  • 7

    Bag brunkagerne i en forvarmet ovn ved 175°, i ca 10-15 minutter, afhængig af hvilken farve du ønsker.

  • 8

    Tag brunkagerne ud og lad dem køle ned.

Brunkager