Brunede kartofler
4 personer
Ingredienser
Kartofler til kogning
1 kg | små kartofler |
0,5 bundt | persille |
3 stk | laurbærblade |
1 spsk | peber |
2 spsk | hvidvinseddike |
1 stk | bouillonterning |
1 spsk | salt |
Brunede kartofler
2 dl | rørsukker |
50 g | smør |
1 stk | klementin |
Tilberedning
Tip: Du kan sagtens koge kartoflerne helt som du plejer. Følger du denne opskrift, får kartoflerne blot en masse smag.
Kog kartofler
- 1
Kog de små kartofler i 20 minutter med de øvrige ingredienser i rigeligt vand.
- 2
Hæld væden fra (men gem væden) og pil dem alle, mens de er varme.
Brunede kartofler
- 1
Varm en pande op ved jævn varme, tilsæt rørsukker og lad sukkeret smelte på panden.
- 2
Ryk i panden når sukkeret begynder at smelte, så massen fordeler sig. Det er vigtigt at panden ikke er alt for varm. Pas på, smeltet sukker er meget varmt.
- 3
Når sukkeret begynder at smelte og karamelisere, tilsættes smør, lad det smelte og bruse op.
- 4
Tilsæt kartoflerne og vend dem hyppigt.
- 5
Lige inden kartoflerne er færdigbrunede, tilsættes saften fra klementinen.
- 6
Server straks.