Brunede kartofler

4 personer

Ingredienser

Kartofler til kogning

1 kgsmå kartofler
0,5 bundtpersille
3 stklaurbærblade
1 spskpeber
2 spskhvidvinseddike
1 stkbouillonterning
1 spsksalt

Brunede kartofler

2 dlrørsukker
50 gsmør
1 stkklementin

Tilberedning

Tip: Du kan sagtens koge kartoflerne helt som du plejer. Følger du denne opskrift, får kartoflerne blot en masse smag.

Kog kartofler

  • 1

    Kog de små kartofler i 20 minutter med de øvrige ingredienser i rigeligt vand.

  • 2

    Hæld væden fra (men gem væden) og pil dem alle, mens de er varme.

Brunede kartofler

  • 1

    Varm en pande op ved jævn varme, tilsæt rørsukker og lad sukkeret smelte på panden.

  • 2

    Ryk i panden når sukkeret begynder at smelte, så massen fordeler sig. Det er vigtigt at panden ikke er alt for varm. Pas på, smeltet sukker er meget varmt.

  • 3

    Når sukkeret begynder at smelte og karamelisere, tilsættes smør, lad det smelte og bruse op.

  • 4

    Tilsæt kartoflerne og vend dem hyppigt.

  • 5

    Lige inden kartoflerne er færdigbrunede, tilsættes saften fra klementinen.

  • 6

    Server straks.

Brunede kartofler