Brun sovs til juleand og flæskesteg
Ingredienser
| 75 g | smør |
| 2 spsk | hvedemel |
| 0.5 l | kraftig andefond eller stegesky fra flæskesteg |
| sovsekulør | |
| 2 dl | fløde |
| salt | |
| peber | |
| 1 stk | laurbærblad |
| Evt. citronsaft, saft fra rødkål, ribsgele |
Tilberedning
- 1
Lav en smørbolle af hvedemel om smør i en kasserolle. Den må gerne tage lidt farve og blive gylden brun.
- 2
Kog op under konstant piskning med fonden. Der må gerne indgå lidt fedt og kødrester på dette tidspunkt. sørg for at der kommer blank og tyk konsistens på saucen.
- 3
Der kan med fordel spædes til med lidt kartoffelvand, lidt saft fra dine rødkål, hvis saucen bliver for tyk eller kraftig.
- 4
Kog med laurbærblad, lidt friskkværnet peber, men vent med salt til sidst.
- 5
Kog saucen lidt ind med fløde til konsistensen er passende og kom kuløren i til du synes farven er helt rigtig.
- 6
Sigt sovsen gennem en finmasket sigte og smag til med salt, et par dråber citronsaft hvis den mangler lidt syre eller ribsgele, hvis den mangler lidt afrunding.
