Brun sovs til juleand og flæskesteg
Ingredienser
75 g | smør |
2 spsk | hvedemel |
0.5 l | kraftig andefond eller stegesky fra flæskesteg |
sovsekulør | |
2 dl | fløde |
salt | |
peber | |
1 stk | laurbærblad |
Evt. citronsaft, saft fra rødkål, ribsgele |
Tilberedning
- 1
Lav en smørbolle af hvedemel om smør i en kasserolle. Den må gerne tage lidt farve og blive gylden brun.
- 2
Kog op under konstant piskning med fonden. Der må gerne indgå lidt fedt og kødrester på dette tidspunkt. sørg for at der kommer blank og tyk konsistens på saucen.
- 3
Der kan med fordel spædes til med lidt kartoffelvand, lidt saft fra dine rødkål, hvis saucen bliver for tyk eller kraftig.
- 4
Kog med laurbærblad, lidt friskkværnet peber, men vent med salt til sidst.
- 5
Kog saucen lidt ind med fløde til konsistensen er passende og kom kuløren i til du synes farven er helt rigtig.
- 6
Sigt sovsen gennem en finmasket sigte og smag til med salt, et par dråber citronsaft hvis den mangler lidt syre eller ribsgele, hvis den mangler lidt afrunding.
