Brun sovs til juleand og flæskesteg

Ingredienser

75 gsmør
2 spskhvedemel
0.5 lkraftig andefond eller stegesky fra flæskesteg
sovsekulør
2 dlfløde
salt
peber
1 stklaurbærblad
Evt. citronsaft, saft fra rødkål, ribsgele

Tilberedning

  • 1

    Lav en smørbolle af hvedemel om smør i en kasserolle. Den må gerne tage lidt farve og blive gylden brun.

  • 2

    Kog op under konstant piskning med fonden. Der må gerne indgå lidt fedt og kødrester på dette tidspunkt. sørg for at der kommer blank og tyk konsistens på saucen.

  • 3

    Der kan med fordel spædes til med lidt kartoffelvand, lidt saft fra dine rødkål, hvis saucen bliver for tyk eller kraftig.

  • 4

    Kog med laurbærblad, lidt friskkværnet peber, men vent med salt til sidst.

  • 5

    Kog saucen lidt ind med fløde til konsistensen er passende og kom kuløren i til du synes farven er helt rigtig.

  • 6

    Sigt sovsen gennem en finmasket sigte og smag til med salt, et par dråber citronsaft hvis den mangler lidt syre eller ribsgele, hvis den mangler lidt afrunding.

Brun sovs til juleand og flæskesteg