Broccolisalat med bacon, solsikkekerner og rosiner
4 personer
Ingredienser
Dressing
1 dl | creme fraiche |
2 spsk | mayonnaise |
1 spsk | hvidvinseddike |
1 spsk | sukker |
Salt | |
Peber |
Broccolisalat
1 stk | broccoli |
200 g | bacon |
100 g | rødløg |
1 dl | solsikkekerner |
1 dl | rosiner |
Tilberedning
Dressing
- 1
I en lille skål, bland creme fraiche med mayonnaise, hvidvinseddike og sukker. Smag til med salt og peber.
Broccolisalat
- 1
Skyl broccolien grundigt og skær den i meget små buketter. Stilken kan også bruges – skræl den og skær den i små tern.
- 2
Skær bacon i små stykker og steg dem på en pande til de er sprøde. Læg dem på en tallerken med køkkenrulle for at fjerne overskydende fedt.
- 3
Rist solsikkekernerne på en tør pande over medium varme, indtil de begynder at blive gyldne. Lad dem afkøle.
- 4
I en stor skål, bland de små broccolibuketter, den stegte bacon, de ristede solsikkekerner, rosiner og det finthakkede rødløg.
- 5
Hæld dressingen over salaten og vend godt rundt, så alt er jævnt fordelt.
- 6
Lad gerne broccolisalaten trække i køleskabet i mindst 30 minutter før servering, så smagene kan udvikle sig.