Broccolisalat med bacon, solsikkekerner og rosiner

4 personer

Ingredienser

Dressing

1 dlcreme fraiche
2 spskmayonnaise
1 spskhvidvinseddike
1 spsksukker
Salt
Peber

Broccolisalat

1 stkbroccoli
200 gbacon
100 grødløg
1 dlsolsikkekerner
1 dlrosiner

Tilberedning

Dressing

  • 1

    I en lille skål, bland creme fraiche med mayonnaise, hvidvinseddike og sukker. Smag til med salt og peber.

Broccolisalat

  • 1

    Skyl broccolien grundigt og skær den i meget små buketter. Stilken kan også bruges – skræl den og skær den i små tern.

  • 2

    Skær bacon i små stykker og steg dem på en pande til de er sprøde. Læg dem på en tallerken med køkkenrulle for at fjerne overskydende fedt.

  • 3

    Rist solsikkekernerne på en tør pande over medium varme, indtil de begynder at blive gyldne. Lad dem afkøle.

  • 4

    I en stor skål, bland de små broccolibuketter, den stegte bacon, de ristede solsikkekerner, rosiner og det finthakkede rødløg.

  • 5

    Hæld dressingen over salaten og vend godt rundt, så alt er jævnt fordelt.

  • 6

    Lad gerne broccolisalaten trække i køleskabet i mindst 30 minutter før servering, så smagene kan udvikle sig.

Broccolisalat med bacon, solsikkekerner og rosiner