Braiseret kalveskank med rodfrugtpuré

4 personer

Ingredienser

Braiseret kalveskank

1 stkkalveskank
2 stkporre
3 fedhvidløg
4 stkgulerødder
1 bundthakket persille
0,5 stkcitron
6 stilketimian
1 stkmørk øl
salt
peber

Rodfrugtpuré

1 stkknoldselleri
2 stkpastinak
3 stkgulerødder
3 spsksmør
1 dlfløde
salt
peber

Tilberedning

Braiseret kalveskank

  • 1

    Skær porrer i skiver, hak hvidløg fint, skær rødløg i både og gulerødder i grove stykker.

  • 2

    Rids kalveskanken i toppen og kom den i et ovnfast fad sammen med de øvrige ingredienser.

  • 3

    Dæk fadet til med sølvpapir (en stegeso beregnet til ovn kan også anvendes) og sæt det i ovnen i 5 timer med 160°.

Rodfrugtpuré

  • 1

    Skær rodfrugterne i tern, kog dem derefter møre og blend dem fine.

  • 2

    Bland dem med smør og fløde og smag til med salt og peber.

  • 3

    Servér kalveskanken med grøntsagerne, der ligger ved under tilberedningen samt rodfrugtpuréen.

Braiseret kalveskank med rodfrugtpuré