Braiseret kalveskank med rodfrugtpuré
4 personer
Ingredienser
Braiseret kalveskank
| 1 stk | kalveskank |
| 2 stk | porre |
| 3 fed | hvidløg |
| 4 stk | gulerødder |
| 1 bundt | hakket persille |
| 0.5 stk | citron |
| 6 stilke | timian |
| 1 stk | mørk øl |
| salt | |
| peber |
Rodfrugtpuré
| 1 stk | knoldselleri |
| 2 stk | pastinak |
| 3 stk | gulerødder |
| 3 spsk | smør |
| 1 dl | fløde |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
Braiseret kalveskank
- 1
Skær porrer i skiver, hak hvidløg fint, skær rødløg i både og gulerødder i grove stykker.
- 2
Rids kalveskanken i toppen og kom den i et ovnfast fad sammen med de øvrige ingredienser.
- 3
Dæk fadet til med sølvpapir (en stegeso beregnet til ovn kan også anvendes) og sæt det i ovnen i 5 timer med 160°.
Rodfrugtpuré
- 1
Skær rodfrugterne i tern, kog dem derefter møre og blend dem fine.
- 2
Bland dem med smør og fløde og smag til med salt og peber.
- 3
Servér kalveskanken med grøntsagerne, der ligger ved under tilberedningen samt rodfrugtpuréen.
