Braiserede svinekæber med kartofler og rodfrugter - til to dage

4 personer

Ingredienser

700 gkartofler
300 gfrisk rødbede
300 ggulerødder
2 stkløg
1 fedhvidløg
800 gsvinekæber
2 spskpaprika
1 spsktørret timian
4 stklaurbærblad
1.2 lvand
2 terningergrøntsagsbouillon
100 gfriskost med urter
olivenolie
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 39: Svinekæber, gulerødder, kartofler
  • 1

    Opvarm ovnen til 210 grader varmluft. Skræl kartofler, rødbeder og gulerødder og skær dem ud i mindre stykker.

  • 2

    Skræl og skær løgene i tern og hak hvidløgene fint. Steg løg, hvidløg og svinekæber i lidt olivenolie i en gryde, der kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt paprika, timian, laurbærblade og lad kødet blive brunet godt af.

  • 3

    Tilsæt kartofler, rødbeder, gulerødder, vand og smuldret bouillon. Stil gryden i ovnen med låg på og lad retten simre i ca. halvanden time. Du kan også hælde det hele i en stegeso med låg eller et fad og dække det med alufolie.

  • 4

    Tag gryden ud af ovnen (pas på, den er varm!), tilsæt flødeost og smag til med salt og peber.

  • 5

    Server gryderetten i dybe tallerkener. Husk at gemme halvdelen til aftensmad i morgen. Velbekomme!

For ekstra smag: Hvis du vil peppe smagen lidt op, så tilsæt lidt ekstra krydderier. F.eks. karry, oregano eller timian.
Braiserede svinekæber med kartofler og rodfrugter - til to dage