Børnevenlige spinatpandekager med fyld

Ingredienser

Spinatpandekager

100 gspinat
150 ghvedemel
3 stkæg
3 dlmælk
1 knivspidsrevet muskatnød
1 knivspidssalt
peber
Smør eller olie til stegning

Oksekødsfyld

400 ghakket oksekød
1 stkløg
2 fedhvidløg
1 stkgulerod
1 spsktomatpuré
1 tsktimian

Vegetarisk fyld

250 gsvampe
1 stksquash
2 fedhvidløg
2,5 dlfløde
1 spsksojasauce
salt
peber
citronsaft

Tilberedning

Spinatpandekager er lette at lave, og er ofte en sikker vinder hos børnene - de er nemlig grønne! Du kan med fordel tage barnet med i køkkenet og lave spinatpandekagerne sammen, så I kan få en hyggelig stund sammen, samtidig med at dit barn lærer om råvarer.

Spinatpandekager

  • 1

    Skyl spinaten, hvis den er frisk. Hvis du bruger frossen spinat, skal du sørge for, at den er helt optøet. Det gøres hurtigt i en mikroovn. Derefter skal du ’vride’ spinaten, til den er så tør som muligt - ellers bliver pandekagedejen for flydende.

  • 2

    Hak spinaten fint, eller kom den i en blender med ca. halvdelen af mælken.

  • 3

    Hvis du bruger en blender, kan du tilsætte de øvrige ingredienser og blende, til dejen er ensartet. Alternativt, pisk æg i en skål, tilsæt mel, hakket spinat og mælk samt krydderier, og rør, til dejen er ensartet.

  • 4

    Steg pandekagerne på en pande ved middelvarme.

  • 5

    Server pandekagerne med fx hakket oksekød eller vegetarisk fyld og de grøntsager, I godt kan lide hjemme hos jer.

Oksekødsfyld

  • 1

    Snit løget fint, hak hvidløg og riv gulerod.

  • 2

    Steg hakket oksekød i lidt olie sammen med løg, hvidløg, revet gulerod, tomatpuré og et drys timian.

  • 3

    Steg til kødet er gyldenbrunt.

  • 4

    Server pandekagerne med fyld af hakket oksekød og de grøntsager, I godt kan lide hjemme hos jer.

Vegetarisk fyld

  • 1

    Hak hvidløget fint, riv squash og rens svampene, og skær dem i skiver eller kvarte.

  • 2

    Rist hvidløget i olie på en middelvarm pande i et minut eller to. Tilsæt svampe og skru op for varmen.

  • 3

    Steg svampene i ca. 5 minutter, mens du holder øje med, at de ikke branker.

  • 4

    Skru ned til middelvarme og tilsæt revet squash. Lad det stege yderligere i 5 minutter.

  • 5

    Tilsæt fløde, og lad fyldet simre i 5-10 minutter.

  • 6

    Smag til med soja, salt og peber samt citronsaft,

  • 7

    Servér pandekagerne med vegetarisk fyld og de grøntsager, I godt kan lide hjemme hos jer.

Børnevenlige spinatpandekager med fyld