Børnevenlige spinatpandekager med fyld
Ingredienser
Spinatpandekager
100 g | spinat |
150 g | hvedemel |
3 stk | æg |
3 dl | mælk |
1 knivspids | revet muskatnød |
1 knivspids | salt |
peber | |
Smør eller olie til stegning |
Oksekødsfyld
400 g | hakket oksekød |
1 stk | løg |
2 fed | hvidløg |
1 stk | gulerod |
1 spsk | tomatpuré |
1 tsk | timian |
Vegetarisk fyld
250 g | svampe |
1 stk | squash |
2 fed | hvidløg |
2,5 dl | fløde |
1 spsk | sojasauce |
salt | |
peber | |
citronsaft |
Tilberedning
Spinatpandekager
- 1
Skyl spinaten, hvis den er frisk. Hvis du bruger frossen spinat, skal du sørge for, at den er helt optøet. Det gøres hurtigt i en mikroovn. Derefter skal du ’vride’ spinaten, til den er så tør som muligt - ellers bliver pandekagedejen for flydende.
- 2
Hak spinaten fint, eller kom den i en blender med ca. halvdelen af mælken.
- 3
Hvis du bruger en blender, kan du tilsætte de øvrige ingredienser og blende, til dejen er ensartet. Alternativt, pisk æg i en skål, tilsæt mel, hakket spinat og mælk samt krydderier, og rør, til dejen er ensartet.
- 4
Steg pandekagerne på en pande ved middelvarme.
- 5
Server pandekagerne med fx hakket oksekød eller vegetarisk fyld og de grøntsager, I godt kan lide hjemme hos jer.
Oksekødsfyld
- 1
Snit løget fint, hak hvidløg og riv gulerod.
- 2
Steg hakket oksekød i lidt olie sammen med løg, hvidløg, revet gulerod, tomatpuré og et drys timian.
- 3
Steg til kødet er gyldenbrunt.
- 4
Server pandekagerne med fyld af hakket oksekød og de grøntsager, I godt kan lide hjemme hos jer.
Vegetarisk fyld
- 1
Hak hvidløget fint, riv squash og rens svampene, og skær dem i skiver eller kvarte.
- 2
Rist hvidløget i olie på en middelvarm pande i et minut eller to. Tilsæt svampe og skru op for varmen.
- 3
Steg svampene i ca. 5 minutter, mens du holder øje med, at de ikke branker.
- 4
Skru ned til middelvarme og tilsæt revet squash. Lad det stege yderligere i 5 minutter.
- 5
Tilsæt fløde, og lad fyldet simre i 5-10 minutter.
- 6
Smag til med soja, salt og peber samt citronsaft,
- 7
Servér pandekagerne med vegetarisk fyld og de grøntsager, I godt kan lide hjemme hos jer.