Boller i karry toppet med peanuts, edamame og kaki
4 personer
Ingredienser
| 250 g | ris |
| 1.4 l | vand |
| 2 terninger | hønsebouillon |
| 2 stk | løg |
| 2 stk | æg |
| 2 tsk | salt |
| 800 g | hakket kalv og flæsk |
| 80 g | rasp |
| 200 g | edamamebønner |
| 1 stk | kaki |
| 75 g | peanuts |
| 4 dl | kokosmælk |
| 2 spsk | karry |
| peber | |
| majsstivelse |
Tilberedning
- 1
Kog risene efter anvisningen på pakken. Sæt en anden gryde med vand og bouillonterninger til at koge.
- 2
Skræl løgene. Riv løgene på den grove side af et rivejern. Bland løgene sammen med æg, salt, kød, rasp og lidt peber i en skål. Form små boller af farsen og lad dem simre i vandet, indtil de flyder ovenpå og er gennemkogte. Skum vandet af med en ske undervejs. Kog evt. en lille prøvebolle for at smage til.
- 3
Tilbered edamamebønnerne efter anvisningen på posen. Skær skyllet kaki i små tern. Kom kaki , edamamebønner og peanuts i små skåle.
- 4
Tag bollerne op af vandet og læg dem i en skål. Tilsæt kokosmælk og karry til kogevandet.
- 5
Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand og jævn kogevandet. Husk, at sovs bliver tykkere, når den begynder at koge. Du kan også ryste en jævning af mel og vand sammen og bruge den i stedet.
- 6
Smag til med salt og peber, læg bollerne tilbage i sovsen og varm op. Server med ris og lad familien toppe med æbler, edamamebønner og peanuts efter smag. Velbekomme!
