Boller i karry - for børn
4 personer
Ingredienser
Kødboller
450 g | hakket gris og kalv |
1 stk | gulerod |
1 stk | løg |
0,5 stk | æble |
1 spsk | karry |
2 spsk | hvedemel |
1 stk | æg |
1,5 dl | sødmælk |
1 tsk | salt |
1 tsk | peber |
2 l | vand |
2 stk | grøntsagsbouillonterning |
Karrysovs
1 stk | løg |
1 stk | æble |
2 spsk | karry |
1 spsk | mango chutney |
3 dl | æblemost |
2 terninger | grøntsagsbouillon |
1 l | vand |
0,5 l | fløde |
1 spsk | olie til stegning |
1 tsk | salt |
0,5 tsk | peber |
Tilbehør
brune ris |
Tilberedning
Kødboller
- 1
Skræl æble og skær det midt over. Skræl gulerod og pil løg.
- 2
Riv gulerod, løg og et halvt æble.
- 3
Bland revet gulerod, løg og æble med kød, karry, hvedemel, æg, sødmælk, salt og peber. Rør farsen indtil ingredienserne er blandet sammen.
- 4
Hæld vand bouillonterninger i en stor gryde. Skru op på den højeste varme indtil vandet koger, og skru så ned på middelvarme.
- 5
Form kødfarsen til små boller, mens vandet bringes i kog. Form kødbollerne med en spiseske. De skal fylde halvdelen af skeen.
- 6
Læg kødbollerne ned i gryden, efter vandet har været oppe at koge.
- 7
Kog kødbollerne i ca. 20 minutter. De er færdige, når kødbollerne er kommet op til overfladen i gryden, og tages op af gryden med en hulske og lægges på et fad. Lad bouillonvandet være tilbage i gryden - det skal bruges til karrysovsen.
Karrysovs
- 1
Pil løg og skræl æble. Riv æblet og løget med rivejernet.
- 2
Hæld olie i en gryde og varm op ved middel varme.
- 3
Når gryden er blevet varm, tilsættes revet æble og løg. Svits det sammen med karry og mangochutney.
- 4
Tilsæt æblemost til gryden og kog det ind, indtil halvdelen af væden er væk.
- 5
Tilsæt bouillonvand fra kødbollerne og lad det koge lidt ind.
- 6
Smag på væden, og tilføj endnu en bouillonterning, hvis væden ikke smager af nok.
- 7
Tilsæt fløden og kog karrysaucen i 10 minutter. Sluk herefter for varmen.
- 8
Blend karrysaucen med en stavblender til den er helt jævn.
- 9
Smag karrysaucen til med salt og peber.
Ris
- 1
Kog risene i en gryde efter anvisning på rispakken.
- 2
Når risene er færdige, kan de kan holde sig varme ved at blive i gryden.