Boller i karry - for børn

4 personer

Ingredienser

Kødboller

450 ghakket gris og kalv
1 stkgulerod
1 stkløg
0,5 stkæble
1 spskkarry
2 spskhvedemel
1 stkæg
1,5 dlsødmælk
1 tsksalt
1 tskpeber
2 lvand
2 stkgrøntsagsbouillonterning

Karrysovs

1 stkløg
1 stkæble
2 spskkarry
1 spskmango chutney
3 dlæblemost
2 terningergrøntsagsbouillon
1 lvand
0,5 lfløde
1 spskolie til stegning
1 tsksalt
0,5 tskpeber

Tilbehør

brune ris

Tilberedning

Kødboller

  • 1

    Skræl æble og skær det midt over. Skræl gulerod og pil løg.

  • 2

    Riv gulerod, løg og et halvt æble.

  • 3

    Bland revet gulerod, løg og æble med kød, karry, hvedemel, æg, sødmælk, salt og peber. Rør farsen indtil ingredienserne er blandet sammen.

  • 4

    Hæld vand bouillonterninger i en stor gryde. Skru op på den højeste varme indtil vandet koger, og skru så ned på middelvarme.

  • 5

    Form kødfarsen til små boller, mens vandet bringes i kog. Form kødbollerne med en spiseske. De skal fylde halvdelen af skeen.

  • 6

    Læg kødbollerne ned i gryden, efter vandet har været oppe at koge.

  • 7

    Kog kødbollerne i ca. 20 minutter. De er færdige, når kødbollerne er kommet op til overfladen i gryden, og tages op af gryden med en hulske og lægges på et fad. Lad bouillonvandet være tilbage i gryden - det skal bruges til karrysovsen.

Karrysovs

  • 1

    Pil løg og skræl æble. Riv æblet og løget med rivejernet.

  • 2

    Hæld olie i en gryde og varm op ved middel varme.

  • 3

    Når gryden er blevet varm, tilsættes revet æble og løg. Svits det sammen med karry og mangochutney.

  • 4

    Tilsæt æblemost til gryden og kog det ind, indtil halvdelen af væden er væk.

  • 5

    Tilsæt bouillonvand fra kødbollerne og lad det koge lidt ind.

  • 6

    Smag på væden, og tilføj endnu en bouillonterning, hvis væden ikke smager af nok.

  • 7

    Tilsæt fløden og kog karrysaucen i 10 minutter. Sluk herefter for varmen.

  • 8

    Blend karrysaucen med en stavblender til den er helt jævn.

  • 9

    Smag karrysaucen til med salt og peber.

Ris

  • 1

    Kog risene i en gryde efter anvisning på rispakken.

  • 2

    Når risene er færdige, kan de kan holde sig varme ved at blive i gryden.

Boller i karry - for børn