Boller i karry - Diabetesforeningens version

4 personer

Ingredienser

Kødboller

450 ghakket grisekød 3-7%
0,5 dlhvedemel
0,5 dlhavregryn
1,5 dlvand
1 stkæg
1 stkløg
salt
peber

Karrysauce

1 stkløg
1 spskolie
1,5 tskkarry
3 dlbouillon
2 dlmælk
Jævner til sauce
salt
peber

Tilbehør

fuldkornsris

Tilberedning

Kødboller

  • 1

    Hak løg fint og rør alle ingredienserne sammen, evt. med en elektrisk røremaskine.

  • 2

    Lad farsen hvile i køleskab 30 minutter inden kogning.

  • 3

    Form bollerne med en spiseske, der dyppes i varmt vand mellem hver kødboller.

  • 4

    Kog dem ca. 8-10 minutter i letsaltet vand til de føles faste.

Karrysauce

  • 1

    Brun finthakket løg i olie i en gryde.

  • 2

    Tilsæt karry under bruningen.

  • 3

    Tilsæt derefter bouillon og afslutningsvis madlavningsfløde.

  • 4

    Kog saucen igennem og jævn evt. med jævner. Smag til med salt og peber.

  • 5

    Server med fuldkornsris.

Opskriften er udarbejdet af Diabetesforeningen. Tip: I stedet for madlavningsfløde kan der anvendes mælk eller evt. kokosmælk.
Boller i karry - Diabetesforeningens version