Boller i karry - Diabetesforeningens version
4 personer
Ingredienser
Kødboller
| 400 g | hakket grisekød 3-7% |
| 0.5 dl | hvedemel |
| 0.5 dl | havregryn |
| 1.5 dl | vand |
| 1 stk | æg |
| 1 stk | løg |
| salt | |
| peber |
Karrysauce
| 1 stk | løg |
| 1 spsk | olie |
| 1.5 tsk | karry |
| 3 dl | bouillon |
| 2 dl | mælk |
| Jævner til sauce | |
| salt | |
| peber |
Tilbehør
| fuldkornsris |
Tilberedning
Kødboller
- 1
Hak løg fint og rør alle ingredienserne sammen, evt. med en elektrisk røremaskine. Lad farsen hvile i køleskab 30 minutter inden kogning.
- 2
Bring en gryde med vand i kog. Form kødbollerne med en spiseske, der dyppes i varmt vand mellem hver kødbolle.
- 3
Kog kødbollerne i ca. 8-10 minutter i letsaltet vand, til de føles faste.
Karrysauce
- 1
Brun finthakket løg i olie i en gryde. Tilsæt karry under bruningen. Tilsæt derefter bouillon og afslutningsvis madlavningsfløde.
- 2
Kog saucen igennem og jævn evt. med jævner. Smag til med salt og peber.
- 3
Servér med fuldkornsris.
Opskriften er udarbejdet af Diabetesforeningen.
Tip: I stedet for madlavningsfløde kan der anvendes mælk eller evt. kokosmælk.
