Boller i karry á la ristaffel - til to dage

4 personer

Ingredienser

250 gRis
2 lVand
2 terningerhønsebouillon
400 gGulerødder
2 stkLøg
2 stkæg
2 tskSalt
800 gHakket svinekød
80 grasp
1 stkÆble
0.5 stkRød peberfrugt
50 gPeanuts
20 gkokosmel
2.5 dlmadlavningsfløde 8%
1.5 spskkarry

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 31: Gulerødder og hakket svinekød
  • 1

    Kog risene efter anvisningen på pakken. Sæt en anden gryde med vand og bouillonterninger til at koge. Skræl gulerødder og løg og skær dem i mindre stykker. Hak gulerødder, løg, æg og salt i en minihakker.

  • 2

    Rør blandingen sammen med kød og rasp og peber i en skål. Form små boller af farsen og lad dem simre i vandet, indtil de flyder ovenpå og er gennemkogte. Skum evt. urenheder af undervejs. Kog evt. en lille prøvebolle for at smage til.

  • 3

    Imens skæres skyllet æble og peberfrugt i små tern og kom dem, peanuts og kokosmel i små skåle.

  • 4

    Tag bollerne op af vandet og læg dem i en skål. Tilsæt madlavningsfløde til kogevandet. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand og jævn kogevandet. Husk, at sovs bliver tykkere, når den begynder at koge. Du kan også ryste en jævning af mel og vand sammen og bruge den i stedet.

  • 5

    Tilsæt langsomt karryen rørt ud i lidt vand og smag til undervejs. Smag til med salt og peber, læg bollerne tilbage i sovsen og varm op. Server med ris og lad familien toppe med æble, peberfrugt, peanuts og kokosmel efter smag.

Boller i karry á la ristaffel - til to dage