Boller i karry á la ristaffel - til to dage
4 personer
Ingredienser
250 g | Ris |
2 l | Vand |
2 terninger | hønsebouillon |
400 g | Gulerødder |
2 stk | Løg |
2 stk | æg |
2 tsk | Salt |
800 g | Hakket svinekød |
80 g | rasp |
1 stk | Æble |
0.5 stk | Rød peberfrugt |
50 g | Peanuts |
20 g | kokosmel |
2.5 dl | madlavningsfløde 8% |
1.5 spsk | karry |
Tilberedning
- 1
Kog risene efter anvisningen på pakken. Sæt en anden gryde med vand og bouillonterninger til at koge. Skræl gulerødder og løg og skær dem i mindre stykker. Hak gulerødder, løg, æg og salt i en minihakker.
- 2
Rør blandingen sammen med kød og rasp og peber i en skål. Form små boller af farsen og lad dem simre i vandet, indtil de flyder ovenpå og er gennemkogte. Skum evt. urenheder af undervejs. Kog evt. en lille prøvebolle for at smage til.
- 3
Imens skæres skyllet æble og peberfrugt i små tern og kom dem, peanuts og kokosmel i små skåle.
- 4
Tag bollerne op af vandet og læg dem i en skål. Tilsæt madlavningsfløde til kogevandet. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand og jævn kogevandet. Husk, at sovs bliver tykkere, når den begynder at koge. Du kan også ryste en jævning af mel og vand sammen og bruge den i stedet.
- 5
Tilsæt langsomt karryen rørt ud i lidt vand og smag til undervejs. Smag til med salt og peber, læg bollerne tilbage i sovsen og varm op. Server med ris og lad familien toppe med æble, peberfrugt, peanuts og kokosmel efter smag.
