Boller i karry

4 personer

Ingredienser

Kødboller

500 ghakket grisekød
1 dlmel
1,5 dlvand
1 stkæg
1 stkløg
salt
peber

Karrysauce

1 stkløg
1 spskolie
3 tskkarry
3 dlgrøntsagsbouillon
2 dlmælk
250 mlmadlavningsfløde
jævner
salt
peber

Tilbehør

ris

Tilberedning

Kødboller

  • 1

    Hak løg fint og rør alle ingredienserne sammen, evt. med en elektrisk røremaskine. Lad farsen hvile i køleskabet i 30 minutter inden kogning.

  • 2

    Bring en gryde med vand i kog. Form kødbollerne med en spiseske, der dyppes i varmt vand mellem hver kødbolle.

  • 3

    Kog kødbollerne i ca. 8-10 minutter i letsaltet vand, til de føles faste.

Karrysauce

  • 1

    Brun finthakket løg i olie i en gryde. Tilsæt karry under bruningen. Tilsæt derefter bouillon og afslutningsvis madlavningsfløde.

  • 2

    Kog saucen igennem og jævn evt. med jævner. Smag til med salt og peber.

  • 3

    Servér med ris.

Boller i karry