Blomkålssuppe med bacon og pinjekerner

4 personer

Ingredienser

0,5 stkblomkål
1 stkbagekartoffel
1 fedhvidløg
1 stkløg
4 stklaurbærblade
1 spskfrisk ingefær
0,25 stkmuskatnød
100 gsmør
1 tskdijonsennep
0,25 bundttimian
3 spskhvidvinseddike
40 gpinjekerner
100 gbacon i tern
1 pakkebrødcroutoner
20 gbredbladet persille
0,5 lmadlavningsfløde
0,5 lmælk

Tilberedning

  • 1

    Skyl blomkål og skær i mindre buketter. Læg 5-6 buketter til side.

  • 2

    Skræl og skær kartoffel i mindre stykker. Skræl hvidløg og skær i skiver samt hak løg.

  • 3

    Smelt smørret i en gryde og brun kartofler, blomkål, løg og hvidløg, revet muskatnød, laurbærblade, hakket ingefær og timian.

  • 4

    Tilsæt dijonsennep, salt og peber. Efter et par minutter tilsættes hvidvinseddike.

  • 5

    Lad suppen koge op og skru herefter lidt ned. Tilsæt fløde og mælk, og lad retten simre i ca. 30 minutter. Herefter blendes suppen godt.

  • 6

    Varm en pande med lidt olie, og tilsæt de resterende blomkålsbuketter, pinjekerner og bacontern. Lad det hele stege ved svag varme til bacontern og pinjekerner er gyldne.

  • 7

    Varm evt. den blendede suppe op.

  • 8

    Servér i dybe tallerkener og drys med croutoner og pandeblandingen.

Blomkålssuppe med bacon og pinjekerner