Blomkålssuppe med bacon og pinjekerner
4 personer
Ingredienser
0,5 stk | blomkål |
1 stk | bagekartoffel |
1 fed | hvidløg |
1 stk | løg |
4 stk | laurbærblade |
1 spsk | frisk ingefær |
0,25 stk | muskatnød |
100 g | smør |
1 tsk | dijonsennep |
0,25 bundt | timian |
3 spsk | hvidvinseddike |
40 g | pinjekerner |
100 g | bacon i tern |
1 pakke | brødcroutoner |
20 g | bredbladet persille |
0,5 l | madlavningsfløde |
0,5 l | mælk |
Tilberedning
- 1
Skyl blomkål og skær i mindre buketter. Læg 5-6 buketter til side.
- 2
Skræl og skær kartoffel i mindre stykker. Skræl hvidløg og skær i skiver samt hak løg.
- 3
Smelt smørret i en gryde og brun kartofler, blomkål, løg og hvidløg, revet muskatnød, laurbærblade, hakket ingefær og timian.
- 4
Tilsæt dijonsennep, salt og peber. Efter et par minutter tilsættes hvidvinseddike.
- 5
Lad suppen koge op og skru herefter lidt ned. Tilsæt fløde og mælk, og lad retten simre i ca. 30 minutter. Herefter blendes suppen godt.
- 6
Varm en pande med lidt olie, og tilsæt de resterende blomkålsbuketter, pinjekerner og bacontern. Lad det hele stege ved svag varme til bacontern og pinjekerner er gyldne.
- 7
Varm evt. den blendede suppe op.
- 8
Servér i dybe tallerkener og drys med croutoner og pandeblandingen.