Blinis med pisket creme fraiche, citronskal & koldrøget laks
Ingredienser
Blinis med pisket creme fraiche, citronskal & koldrøget laks
8 stk | blinis |
125 g | creme fraiche 38% |
1 stk | citron |
salt | |
100 g | koldrøget laks |
2 kviste | dild |
sort peber |
Blinis med pisket creme fraiche, citronskal, purløg & ørredrogn
8 stk | blinis |
8 tsk | creme fraiche |
1 bundt | purløg |
1 glas | ørredrogn |
Blinis med krabbeklør vendt i mayo, purløg & citronskal
8 stk | blinis |
200 g | Kogte krabbeklør |
1 bundt | purløg |
1 stk | citron |
80 g | pasteuriseret æggehvide |
10 g | eddike |
3 g | salt |
5 g | dijonsennep |
180-200 g | smagsneutral olie |
Tilberedning
Blinis med pisket creme fraiche, citronskal & koldrøget laks
- 1
Lun blinis let i ovnen eller på en pande, evt. med lidt fedtstof. De skal ikke være varme ved servering, blot lune.
- 2
Kom creme fraiche, lidt salt, skallen fra ½ økologisk citron og 1 spsk citronsaft i en skål. Pisk til creme fraichen bliver luftig – pas på ikke at overpiske, så den skiller. Hem halvdelen af cremen til opskriften med ørredrogn.
- 3
Skyl dild og lad det dryppe af på et rent viskestykke.
- 4
Ved servering, anret en lille dut creme fraiche på blinisene og placer laksen ovenpå. Pynt af med et par kviste dild.
Blinis med pisket creme fraiche, citronskal, purløg & ørredrogn
- 1
Lun blinis let i ovnen eller på en pande, evt. med lidt fedtstof. De skal ikke være varme ved servering, blot lune.
- 2
Skær purløg så fint som muligt med en skarp kniv og vend det i creme fraichen.
- 3
Kom 1-1,5 tsk pisket creme fraiche på den lune blinis og kom ørredrogn på toppen af creme fraichen.
Blinis med krabbeklør vendt i mayo, purløg & citronskal
- 1
Lun blinis let i ovnen eller på en pande, evt. med lidt fedtstof. De skal ikke være varme ved servering, blot lune.
- 2
Kom æggehvider, eddike, dijonsennep og salt i et målebæger. Blend det sammen med en stavblender. Hæld langsomt olie i, mens der stavblendes. Stop, når mayoen har den ønskede konsistens. Smag evt til med mere salt.
- 3
De kogte krabbeklør, befries fra skallerne med et slag fra bagsiden af en ske. Når der er hul på skallerne, løsnes krabbekødet forsigtigt fra skallen. Pas på ikke at få skaller med i krabbekødet.
- 4
Ved servering, vend krabbekødet med lidt af mayoen, smag til med citron og purløg. Anret krabbekødet oven på blinis.